Slovo lanskega prvaka

V polfinale rokometne lige prvakov so se uvrstili španska Portland San Antonio in Valladolid, ter nemška Kiel in Flensburg-Handewitt.

Objavljeno
04. marec 2007 22.53
Vid Kavtičnik je na prvi tekmi takole zabijal gole
Ljubljana - Znani so letošnji udeleženci polfinala rokometne lige prvakov. Tega bosta zaznamovali rokometni velesili Španija in Nemčija, ki bosta v boj za prvaka sezone 2006/07 poslali po dve ekipi. Špance bosta zastopala Portland San Antonio, ki je izločil branilca naslova Ciudad Real, in Valladolid, medtem ko bosta nemške barve branila Kiel in Flensburg-Handewitt.

Potem ko je nemški prvak Kiel že v četrtek tudi s pomočjo dveh golov slovenskega reprezentanta Vida Kavtičnika pred 10.250 gledalci izničil prednost madžarskega Veszprema s prve tekme (39:36) in drugi dvoboj odločil v svojo prid z 39:32, je v soboto za drugo nemško mesto poskrbel še Flensburg. Ta je že na prvi tekmi razbil Barcelono (31:21), tako da mu niti poraz na povratni tekmi (29:34) ni povzročil večje škode.

Zelo lepe možnosti za uvrstitev med četverico najboljših je imel tudi tretji nemški predstavnik Gummersbach. Ta je na prvi tekmi v Valladolidu izvlekel neodločen izid (36:36), tako da je kazalo, da bo napredovanje le formalnost. Toda Španci skupaj s slovenskim vratarjem Gregorjem Lorgerjem se danes niso ustrašili nemške ekipe in še posebej ne številnega občinstva (tekmo si je namreč ogledalo kar 16.359 gledalcev) ter si z zmago 34:32 (17:18) priigrali polfinalno vstopnico. Razpoložen je bil predvsem Eric Gull, ki je nemško mrežo preluknjal desetkrat. Pri domačih se je izkazal nekdanji igralec Gorenja Momir Ilič z devetimi goli.

Jasno pa je bilo, da bo španski predstavnik napredoval iz zadnjega četrtfinalnega dvoboja, saj sta se v njem srečala španska velikana Ciudad Real in Portland San Antonio. Potem ko je Ciudad Real, delodajalec Sergeja Rutenke (3 goli), Uroša Zormana in Aleša Pajoviča (slednja nista dosegla zadetka), na prvi tekmi zmagal s 26:21, je na povratni tekmi Portlandu uspelo popolno maščevanje. Ekipa iz Pamplone, katere član je tudi Renato Vugrinec, dosegel je pet golov, je na krilih vratarja Tomasa Svenssona in Hrvata Ivana Baliča zmagala za osem golov (37:29).