Smodiš pod obroči januarja

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član CSKA iz Moskve Matjaž Smodiš naj bi se po operaciji hrbta na igrišča vrnil januarja prihodnje leto. Rehabilitacija bo težka in dolga, pričakuje Dolenjec.

Objavljeno
07. oktober 2009 12.35
Matjaž Smodiš na tekmi proti Partizanu v Evroligi.
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Matjaž Smodiš je minuli konec tedna v Izraelu prestal operacijo diskus hernie (med hrbtnimi vretenci ukleščen živec), okrevanje pa bo trajalo kar nekaj časa. Tridesetletni Dolenjec naj bi se na košarkarska igrišča vrnil januarja prihodnje leto.

"Zavedam se, da bo rehabilitacija težka in dolga, vendar bom vse moči usmeril v to, da se čim prej vrnem pod obroče," je na svoji spletni strani zapisal priljubljeni "Rocky", ki ima težave s hrbtom že več kot pol desetletja: "Operiran sem bil v nedeljo v Ramat Aviv Medical Center v Tel Avivu pri dr. Pekarskyju. Sam poseg je potekal v redu, zdravnik je zadovoljen z operacijo. Bolečina je huda, tudi občutek v nogah ni najboljši, vendar pravijo, da bo z vsakim dnem bolje. Prvi dan po operaciji sem bil na nogah, danes sem naredil krajši sprehod iz sobe na hodnik."

Smodiš je zaradi težav s hrbtom na minulem EP na Poljskem, kjer je Slovenija osvojila četrto mesto, igral vsega skupaj 13 minut. CSKA bo v evroligi tekmec Uniona Olimpije.