Smodiš vendarle na Poljsko

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Matjaž Smodiš bo očitno vendarle zaigral na evropskem prvenstvu, ki se bo 7. septembra začelo na Poljskem. Vprašljiva pa je njegova pripravljenost.

Objavljeno
26. avgust 2009 16.05
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Kot so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije, se bo Matjaž Smodiš, ki je zadnjih 14 dni zaradi poškodbe hrbta vadil po posebnem, individualnem programu, v četrtek popoldan pridružil reprezentanci.

"Kapetan reprezentance Matjaž Smodiš bo v sredo popoldan in v četrtek dopoldan v Ljubljani treniral še sam, opravil še dve dodatni terapiji hrbta, nato pa se bo v četrtek popoldan pridružil reprezentančnim soigralcem v Mariboru," je zapisala KZS.

Košarkarsko reprezentanco do odhoda na evropsko prvenstvo loči dobrih deset dni, v katerih bodo varovanci selektorja Jureta Zdovca opravili vrsto treningov ter odigrali štiri prijateljske tekme. V petek ob 18. uri se bodo na turnirju Adecco v Mariboru pomerili z izbrano vrsto Bolgarije, v nedeljo pa jih čaka še Grčija.

Niz trinajstih pripravljalnih tekem bo Slovenija sklenila v Bonnu in Karlsruheju, kjer se bo 2. in 3. septembra dvakrat srečala z Nemčijo.