Smola se še kar lepi na Owna in Robbna

Včerajšnjih tekem v nogometni ligi prvakov se ne bosta rada spominjala napadalec Manchester Uniteda Michael Owen in zvezni igralec Bayerna  Arjen Robben. Prvi si je poškodoval dimlje, drugi pa najverjetneje koleno.

Objavljeno
01. oktober 2009 12.12
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Michael Owen se je poškodoval na dvoboju z Wolfsburgom, z igrišča je moral že po 20 minutah. "Pri takšni poškodbi je težko reči, kako dolgo bo okrevanje, najverjetneje tri tedne. A ob ustrezni terapiji se ne bojim, da se Owen ne bi vrnil povsem nared za igro," je dejal trener Manchestra Alex Ferguson.

V Münchnu se je Arjen Robben poškodoval ob koncu prvega polčasa, ko ga je zamenjal Ivica Olić. Nizozemec bo šele danes opravil temeljit zdravniški pregled, pri bavarskem velikanu pa se bojijo, da gre za težjo poškodbo, ki bo pomenila daljšo odsotnost s tekem. "Mislim, da gre za težjo poškodbo. Kadar igralec sam reče, da je hudo, potem je res hudo," je po obračunu z Juventusom dejal Robbenov rojak na trenerski klopi Bavarcev Louis van Gaal.

Owen, nekdaj eden najbolj obetavnih napadalcev v Evropi, je imel v karieri že velike težave s poškodbami, zaradi katerih je tudi izgubil mesto v angleški reprezentanci. Podobno pa grozi tudi Robbnu, ki je tako pri Chelseaju kot Realu zaradi poškodb pogosto tekme gledal s tribun.

Owen je pred to sezono prestopil iz Newcastla, Robben pa iz Real Madrida. Owen je sploh prvič zaigral v začetni enajsterici "rdečih vragov", Robben pa je bil na začetku sezone morda celo najboljši igralec bavarskega kluba.