Smukaška državna prvaka Štuhčeva in Perko

Državna prvaka v smuku sta na avstrijskem Koroškem postala mladinka SK Branik Maribor Ilka Štuhec ter član SK Tržič Rok Perko. Pri starejših mladincih sta naslova osvojila Maruša Ferk in Miha Kuerner, pri mlajših pa Štuhčeva in Jure Pernek.

Objavljeno
31. marec 2007 20.14
Rok Perko
Celovec - Državna prvaka v smuku sta na avstrijskem Koroškem postala mladinka SK Branik Maribor Ilka Štuhec ter član SK Tržič Rok Perko. Pri starejših mladincih sta naslova osvojila Maruša Ferk (Blejska Dobrava) in Miha Kuerner (SK Bled), pri mlajših pa Štuhčeva in Jure Pernek (Branik Mb).

Pri dekletih je v konkurenci tekme FIS zmagala Avstrijka Kathrin Wilhelm, ki je bila za tri stotinke sekunde hitrejša od Štuhčeve. Tretje mesto je osvojila Daniela Mueller (+0,68), za njo pa so se zvrstile še tri Avstrijke. S sedmim mestom v absolutni konkurenci si je srebro v DP prismučala Urška Rabič (Kr. Gora, +1,00), z osmim pa bron Maruša Ferk (Bl. Dobrava, +1,19). Deveta je bila Ana Kobal (Radovljica), deseta pa branilka naslova Petra Robnik (Jesenice).

Perko je ubranil lanski naslov s prednostjo 12 stotink sekunde pred Andrejem Špornom (Kr. Gora), tretji v konkurenci tekme FIS je bil italijanski reprezentant Christoph Innerhofer (+0,50), četrti pa bronasti v DP Alek Glebov (Branik Mb, +0,67).

"Zaradi razmer - sneženja, slabše vidljivosti in mehke podlage - je bila danes tekma težka. Vesela sem, da sem po lanskem tretjem mestu med članicami letos zmagala. Zadovoljna sem tudi z merjenjem z Avstrijkami, čeprav jih je še nekaj manjkalo. Potrudila se bom še za dobro uvrstitev v superveleslalomu," je dejala Ilka Štuhec.

"Še bolj bi se veselil, če bi bila tuja konkurenca močnejša in če bi bil na štartu še Jerman, tako žal tudi za mlade ni bilo dobrih točk. Glede na sneženje - na vrhu je od včeraj padlo kar 30 cm novega snega - je bila proga dovolj trda," pa je dodal Rok Perko.

V nedeljo bo v Innerkremsu še DP v superveleslalomu.