Smukaški Jerry v ložo F1

Smučarska zveza Slovenije je priredila sprejem za smučarja Andreja Jermana, po novem kar senzacionalnega smukača, in mu ob tem podelila vstopnico za ogled dirke formule 1.

Objavljeno
27. februar 2007 13.58
Ogledal si bo dirko F1 v živo
Ljubljana - Smučar Andrej Jerman, ki je minuli teden v Garmisch-Partenkirchnu osupnil svet z zmago in drugim mestom v kraljevski disciplini alpskega smučanja, smuku, v kateri se je prebil tudi na tretje mesto v skupnem seštevku, se je poveselil tudi s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS). Slednja mu je za nagrado s pomočjo Bojana Križaja podelila VIP vstopnico za ogled dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Monte Carla v formuli 1, ki jo bo spremljal v loži kot gost moštva Renault.

"Natanko sedem let je od zadnje slovenske zmage v svetovnem pokalu, ki jo je priboril Mitja Kunc, Jermanova pa ni le posebna, ker je prva smukaška sploh, ampak je obenem tudi jubilejna 50. slovenska zmaga," je na sprejemu za 28-letnega Tržičana uvodoma dejal predsednik zbora za alpsko smučanje, Anton Ribnikar: "Ostale 'velike' smučarske nacije so že ob prvih 'Jerryjevih' uvrstitvah med deseterico uspeh pripisovale dobrim razmeram na progi, dnevni formi, spletu naključij ..., a naš smučar je kmalu dokazal, da temu ni tako. Upam, da je ta uspeh, ki je sad njegove prizadevnosti, odrekanj in volje do dela, vzpodbuda tudi za preostale naše smučarje in smučarke."

Jerman: Zgolj moja trma je bila odločilna, da sem danes tu, kjer sem

V središču pozornosti pa je bil kajpak simpatični smučar, ki je kar nekako v zadregi sprejemal čestitke z vseh strani. "Želim si, da bi lahko še kdaj navdušil s podobnimi rezultati. To je zame zelo velika nagrada. Tisti, ki so bili ves čas ob meni, vedo, kaj vse sem prestal. A zgolj moja trma je bila odločilna, da sem danes tu, kjer sem," je dobre volje razlagal Jerman in se spomnil tudi na vse, ki so mu stali ob strani: "Veliko ljudi si ob mojem uspehu gotovo zasluži zahvalo, med njimi nekdanji trener Jože Gazvoda, kondicijski trener Jože Bratuž, serviser Primož Gregorič, ki se trudi z mojimi smučmi ter seveda moja družina ter dekle, da imajo z mano potrpljenje."

Jermanu so ob tem zgodovinskem uspehu čestitali še mnogi, tudi vodja moških reprezentanc Urban Planinšek, trener za hitre discipline Dejan Poljanšek pa je poudaril: "Vesel sem, da nam je uspelo uresničiti cilje pred sezono - naš glavni cilj je bil namreč fantom omogočiti takšne razmere za trening, ki bodo prinašale rezultate."

Za konec, preden so pripeljali torto, kot se za takšne priložnosti spodobi, se je Bojan Križaj v imenu SZS zahvalil Jermanu in mu kot ljubitelju formule 1 - sam je večkrat smuk primerjal kar z dirkanjem v F1 - izročil nagrado, ki je je bil izjemno vesel: da si bo kot posebni gost moštva F1 Renault v živo lahko ogledal letošnjo dirko SP za VN Monte Carla.