Sneijder vendarle v modno prestolnico

Nizozemski reprezentant Wesley Sneijder je iz vrst Real Madrida prestopil k milanskem Interju, kljub temu da je nekaj dni nazaj podal izjavo, da ne misli zapustiti "galaktikov". Ob prestopu pa je vseeno povedal nekaj krepkih na račun Reala.

Objavljeno
27. avgust 2009 13.19
Lu.Š.
Lu.Š.
Milan - Nizozemec Wesley Sneijder je že povsem osredotočen na igranje z novim klubom, kateremu se je pridružil včeraj. Sneijder je Interju  obljubil petletno zvestobo, v zameno pa bo nizozemski reprezentant dobil okoli štiri milijone evrov na sezono. Ob odhodu iz španske prestolnice je Sneijder medijem zaupal, da so z njim v Realu ravnali zelo grdo: "Moj primer v Madridu je bil izjemno čuden. Z menoj so ravnali zelo slabo, prvih nekaj mesecev sem bil šokiran," je zaupal Sneijder, ki se je "galaktikom" iz Ajaxa pridružil leta 2007. "Nočem govoriti več o mojem obdobju pri Realu. Dejstvo je, da grem v odličen klub. Sicer mi je žal, da moram odditi, toda tako pač je," je novinarjem še povedal Wesley Sneijder.

Še nekaj dni nazaj je Sneijder navijačem Reala zatrdil, da bo ostal v Madridu, njegovo odločitev pa so sprejeli z odobravanjem. Nizozemec pravi, da je eden izmed razlogov za odhod tudi priganjanje vodilnih mož pri Realu, ki morajo sprostiti nekaj igralnih mest in dobiti nekaj denarja. To je po mnenju mnogih logično, saj so Florentino Perez in druščina zapravili med poletjem več sto milijonov za igralce kot so Christiano Ronaldo, Kaka in Xabi Alonso.

Španska La Liga se kot ponavadi začenja kasneje kot Premier Liga ali Serie A, zato pa bomo ljubitelji in ljubiteljice nogometa na račun prišli že ta konec tedna, ko se bodo odigrali prvi dvoboji španskega nogometnega prvenstva.