Sneženje rešilo Pokal Vitranc

Nedeljsko sneženje je rešilo Pokal Vitranc. V Podkorenu ga je padlo med 10 in 30 cm. Janez Šmitek, ki je zadolžen za pripravo prog, je, tako kot vedno, previden.

Objavljeno
27. februar 2007 08.15
Kranjska Gora – Nedeljsko sneženje je rešilo Pokal Vitranc. V Podkorenu ga je padlo med 10 in 30 cm. Janez Šmitek, ki je zadolžen za pripravo prog, je, tako kot vedno, previden. »Tekma je vedno vprašljiva, dokler ni pod streho. Snega je sicer dovolj, tako da smo se lotili priprave. Če bo vse šlo po načrtih, bomo na veleslalomski progi zaključna dela začeli v sredo,« meni Šmitek.

V prireditvenem odboru nihče ne dvomi, da bo izkušenemu kranjskogorskemu strokovnjaku z njegovim uigranim moštvom uspelo vrhunsko pripraviti letošnji Pokal Vitranc. Včeraj si je podkorensko progo ogledal Sepp Messner, pomočnik prvega moža svetovnega pokala Günterja Hujare. Z videnim je bil zadovoljen. Na progi so bili stroji. Šmitek pravi, da je treba nov sneg zmešati s starim, nato pa začeti utrjevati progo.

»Malce nas je zaskrbel dež, ki pa se je na srečo hitro spremenil v sneg. Če bi morali včeraj pripraviti svetovni pokal, ga ne bi mogli. Zdaj smo mirni. Jasno nebo nam obeta dovolj nizke temperature. Na vremenske napovedi pa v alpskih dolinah tako ali tako veliko ne damo, ker se največkrat ne uresničijo. Vsekakor bomo morali nekaj dni trdo delati,» je poročal s proge Šmitek.

Najboljši smučarji so lahko mirni. Šmitkovo moštvo je vedno najbolje v danih razmerah pripravilo progo. Do petkove vadbe na poligonu bo vse nared. Veleslalom bo na sporedu v soboto ob 9.30 in 13.00, slalom pa v nedeljo ob 10. in 13. uri. Nagradni sklad bo 112.500 švicarskih frankov. Zmagovalec bo dobil 40 tisoč, drugouvrščeni 24.000, tretjeuvrščeni pa 12.000. Nagrajeni bodo vsi finalisti.

Iz tiskanega Dela.