Sodba uradna - Contador oproščen

Zdaj je uradno, španska kolesarska zveza je opustila dopinške obtožbe na račun enega najboljših kolesarjev zadnjih let, Alberta Contadorja in ugodila njegovi pritožbi na enoletno prepoved dirkanja.

Objavljeno
15. februar 2011 19.21
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Madrid - Španska kolesarska zveza je oprostila trikratnega zmagovalca dirke po Franciji Alberta Contadorja, ki se je pred kratkim zapletel v dopinški zaplet zaradi pozitivnega testa na prepovedano snov klenbuterol. Španski kolesar je sicer ves čas trdil, da je nedolžen in se izgovarjal, da je sredstvo zaužil z mesom, zveza pa je nekoliko prenesetljivo ugodila njegovi pritožbi, ko mu je že naložila enoletno prepovedan nastopanja.

»Alberto Contador je zdaj tudi uradno oproščen s strani španski kolesarske zveze, zato se lahko nemudoma vrne na tekmovanja,« je sporočil njegov odvetnik Andy Ramos. Tako naj bi Contador kolo zajahal že jutri, ko se na Portugalskem začenja Tour of Algarve.

Španca so na dopinškem testu ujeli avgusta lani, pozitiven pa naj bi bil že med dirko Tour de France. Contador bo bržčas lahko obdržal lanski naslov s francoske pentlje, v kolikor se na na odločitev španske zveze ne bosta prizožili tudi Mednarodna kolesarska zveza in Svetovna protidopinška agencija.