Sodniki so ga skoraj prikrajšali za bron

Telovadec Sašo Bertoncelj je po pravi kalvariji na svetovnem pokalu v Dohi le končal na stopničkah. Sprva so mu sodniki ocenili napačno sestavo na konju z ročaji, po pritožbi pa je prejel oceno 15,05 točke ter osvojil bronasto kolajno.

Objavljeno
29. september 2009 20.32
Sašo Bertoncelj
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Doha - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je po pravi kalvariji na svetovnem pokalu v Dohi, uvodni tekmi jesenskega dela sezone, le končal na stopničkah. Sprva so mu sodniki ocenili napačno sestavo na konju z ročaji, po pritožbi slovenskega tabora pa so le spoznali svojo zmoto in Bertoncelj je s 15,05 točke osvojil bronasto kolajno.

"Uf, kakšna zgodba. Ta bi bila lahko že za v rubriko: saj ni res, pa je,"
je z glavo zmajeval Bertoncelj, ki so ga sprva sodniki postavili tik za stopničke, a po lastni neumnosti. "Sodnik, ki je zadolžen, da na list zapisuje vse težine, ki jih telovadec izvede v vaji, je prepisal kar mojo vajo iz kvalifikacij. Tako so se na listu znašli tudi elementi, ki jih danes sploh nisem izvajal, posledično pa seveda ni bilo tistih, ki sem jih danes v sestavo dodal. Katastrofa! S trenerjem sva čez poletje že pripravila novo, težjo sestavo za oktobrsko svetovno prvenstvo, zato sem se danes pred finalom odločil, da jo bom prvič poskušal izvesti," je pojasnil 25-letni telovadec Narodnega doma.

"Vaja mi je kar dobro uspela, nekajkrat so mi sicer noge ušle narazen in na koncu sem izvajal lažji seskok. Nato pa je sledil šok, saj so mi sodniki dodelili napačno oceno, prireditelji pa kljub pritožbi kar razglasili zmagovalce. Lahko se zahvalim tudi Dejanovi vztrajnosti, ki se je moral skregati z glavnim sodnikom, da so le priznali svojo zmoto. Res neverjetno! Zdaj so mi dali diplomo, kolajna še sledi, predvsem pa upam, da bom dobil potrebne točke za svetovno lestvico," je še sporočil Bertoncelj.

Sicer je zelo zadovoljen, da mu je generalka pred SP v Londonu tako dobro uspela: "Na današnjem ogrevanju sem se dobro počutil, zato sem se odločil, da bom preizkusil novo sestavo. Rekel sem si: 'če želiš na SP tekmovati s to vajo, je bolje, da jo čim večkrat skušaš izvesti na tekmi.' In tekem pred samim prvenstvom ne bo veliko."

Z uvrstitvijo na stopničke je svoj prvenec na svetovnih pokalih okronala tudi mlada telovadka Tjaša Kysselef. V precej okrnjeni konkurenci - v kvalifikacijah preskoka je nastopilo zgolj osem telovadk, tako da so se prav vse uvrstile tudi v finale osmerice - je Kysselefova namreč z oceno 13,525 točke zasedla drugo mesto.

V sredo se bodo v finalih predstavili še Aljaž Pegan na drogu ter Adela Šajn in Saša Golob na gredi in parterju.