Sosedski derbi New Jerseyju

V noči z nedelje na ponedeljek so v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL odigrali tri tekme. V New Yorku pri Rangerjih so gostovali sosedi iz New Jerseyja in zabeležili gladko zmago.

Objavljeno
18. december 2006 11.00
New York - V noči z nedelje na ponedeljek so v severnoameriški profesionalni hokejski ligi (NHL) odigrali tri tekme. V New Yorku pri Rangerjih so gostovali sosedi iz New Jerseyja in zabeležili gladko zmago. Drugouvrščeno moštvo atlantske skupine je vodilne v tej skupini premagalo kar s 6:1. Gostujočo zmago so zabeležili tudi igralci Nashvilla, ki so po podaljšku z 2:1 zmagali v St. Louisu, medtem ko je z istim izidom Chicago doma ugnal Colorado.

Vragi iz New Jerseyja so prekinili niz treh zaporednih porazov, do zmage v New Yorku pa niso prišli na tako lahek način, kot kaže končni rezultat. Domači so namreč na vrata Martina Brodeura sprožili osem strelov več, toda premagali so ga le enkrat, po podaji Čeha Jaromirja Jagra je to uspelo njegovemu rojaku Petru Pruchi. Na polovici tekme je bil izid 1:2, gosti pa so vprašanje zmagovalca rešili šele v zadnjem delu. Pri zmagovalcih sta dva gola dosegla Čeh Patrik Eliaš ter Rus Sergej Brilin, med strelce pa sta se vpisala še Jamie Langenbrunner in Zach Parise.
Chicago ima letos veliko težav s poškodbami, toda njegovi igralci kot po pravilu v prvi tekmi po bolniški odigrajo pomembno vlogo. Tako je bilo s Čehoma Radimom Vrbato in Martinom Havlatom, na tekmi proti Coloradu pa pa še z Adrianom Aucinom. Potem ko je zaradi poškodbe dimelj izpustil 11 tekem, je tokrat v drugi tretjini dosegel gol, povedel svoje moštvo v vodstvo z 2:1, kar je bil tudi končen izid. Pred tem je pri Chicagu v polno zadel Finec Tuomo Ruutu, pri Coloradu pa Brett McLean.

V St. Louisu je zmagovalca odločil podaljšek. Njegov junak je postal napadalec Nashvilla Finec Kimmo Timonen, ki je zatresel mrežo minuto in 49 sekund pred koncem dodatnega dela. To mu je uspelo ob številčni premoči (4:3) na ledu, pred tem gosti v "power playu" niso izkoristili kar 11 priložnosti. Drugi strelec za Nashville je bil Dan Hamnius, ki je dobre štiri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. Pred tem je domače ob igralcu več na ledu v vodstvo popeljal Lee Stempniak.