SP: mladi Jarc osmi v vožnji na čas

V Mendrisiu se je začelo svetovno kolesarsko prvenstvo. Slovenec Blaž Jarc je zasedel zelo dobro osmo mesto. Kristin Armstrong je naslovu aktualne olimpijske prvakinje dodala še naslov svetovne.

Objavljeno
23. september 2009 15.03
P. Z./STA
P. Z./STA
Mendrisio - Prvo disciplino je dobil Avstralec Jack Bobridge, ki je na 33,2 kilometra dolgi progi za 19 sekund premagal Portugalca Nelsona Oliveiro, bronasto kolajno pa je z zaostankom 28 sekund osvojil lanski podprvak Nemec Patrick Gretsch.

Evropski prvak Nemec Marcel Kittel je bil četrti, branilec naslova Italijan Adriano Malori pa peti. Zelo dobro se je odrezal Blaž Jarc, ki je z zaostankom 49 sekund zasedel osmo mesto in s tem izpolnil svoje cilje. Slabši je bil Jan Tratnik, zaostal je tri minute in 25 sekund.

"Za mano je vsekakor zelo dober nastop in glede na to, da sem se kar nekoliko bal teh številnih rondojev in jarkov na dokaj ozki progi, se je izteklo več kot odlično. Ko imaš enkrat utrip na 180 ali 190, o teh stvareh niti ne razmišljaš preveč. Z Milanom sva se dogovorila, da bom v največji meri osredotočen na pravilen način vožnje in o tem sem tudi največ razmišljal ter očitno ujel tudi pravi ritem. S prikazanim sem več kot zadovoljen, seveda bi se rad zahvalil vsem tistim, ki so mi pri tem pomagali, saj sem moral prebroditi številne zdravstvene težave in če jih ne bi, me danes ne bi bilo tu. V klubu pa so poskrbeli za zares zelo konkurenčno kolo. Zdaj bodo vse sile usmerjene k sobotni cestni vožnji, kjer imamo po mojem zelo spodbudno ekipo," je po uspehu dejal Jarc.

Popoldne se bodo v vožnji na čas merile članice, Slovenijo bosta zastopali Blaža Klemenčič in Polona Batagelj.

Armstrongova še enkrat svetovna prvakinja v kronometru

Lugano - Ameriška kolesarka Kristin Armstrong je naslovu aktualne olimpijske prvakinje dodala še naslov svetovne. V Mendrisiu je na dobrih 28 kilometrov dolgi progi potolkla konkurenco, drugouvrščeno Italijanko Noemi Cantele je premagala za 55, tretjeuvrščeno Danko Lindo Melanie Villumsen pa za 58 sekund.

 

Američanka je svetovna prvakinja že drugič, prvič ji je to uspelo leta 2006 v Salzburgu. Njena rojakinja, branilka naslova, Amber Neben, je bila tokrat šesta.

 

Od dveh Slovenk se je bolje odrezala Blaža Klemenčič, ki je z zaostankom štirih minut in 27 sekund zasedla 31. mesto.