Španija gladko odpravila Hrvaško

Teniška reprezentanca Španije je v Perthu v dvoboju skupine B Hopmanovega pokala, ekipnega tekmovanja zlahka s 3:0 ugnala izbrano vrsto Hrvaške.

Objavljeno
01. januar 2007 17.20
Ljubljana - Teniška reprezentanca Španije je v Perthu v dvoboju skupine B Hopmanovega pokala, ekipnega tekmovanja, kjer se merijo tako igralke kot igralci, zlahka s 3:0 ugnala izbrano vrsto Hrvaške. Točke za Španijo sta prispevala Anabel Medina Garrigues in Tommy Robredo, ki sta po posamičnih zmagah nad Sanjo Ančič (6:3, 6:1) in Mariom Ančičem (3:6, 7:5, 6:3) bratsko-sestrsko navezo premagala še v dvojicah s 6:4 in 6:2.

V nadaljevanju sporeda Hopmanovega pokala se bosta pomerili Rusija in ZDA ter Avstralija in Francija (torek), nato bo Španija igrala s Češko, Hrvaška pa z Indijo (sreda). V četrtek bosta para ZDA - Avstralija in Rusija - Francija, v petek pa Češka - Hrvaška ter Španija - Indija. Končni zmagovalec bo znan v nedeljo, ko se bosta pomerila zmagovalec skupine A (Rusija, ZDA, Avstralija in Francija) in zmagovalec skupine B (Španija, Češka, Hrvaška, Indija).


Izidi:
- Perth, Hopmanov pokal:
- skupina B:
Španija - Hrvaška 3:0
Anabel Medina Garrigues (Špa) - Sanja Ančič (Hrv) 6:3, 6:1;
Tommy Robredo (Špa) - Mario Ančič (Hrv) 3:6, 7:5, 6:3;
Medina Garrigues/Robredo (Špa) - Ančič/Ančič (Hrv) 6:4, 6:2.