Spet mojstrska predstava Smodiša

Matjaž Smodiš nadaljuje z dobro igro, saj je k 16. zaporedni zmagi moskovskega CSKA proti Olympiakosu v 30 minutah v statistiko vpisal 20 točk.

Objavljeno
15. marec 2007 11.29
Matjaž Smodiš pod obročem Barcelone
Ljubljana - Slovenski delež v sredinih tekmah 5. kroga drugega dela košarkarske evrolige je bil vnovič zelo opazen. Matjaž Smodiš nadaljuje z igrami, ki so ga februarja pripeljale do naslova najkoristnejšega igralca meseca, saj je k 16. zaporedni zmagi moskovskega CSKA proti Olympiakosu (83:79) v 30 minutah v statistiko vpisal 20 točk (drugi strelec tekme), pet skokov in ukradeno žogo.

Malce manj uspeha je imel drugi slovenski predstavnik na evropskih igriščih Jaka Laković. Ljubljanski branilec je ob tesnem porazu na gostovanju pri Efes Pilsnu v Carigradu (78:82) za Barcelono v 21 minutah dosegel 12 točk, dva skoka, pet podaj, pri čemer je bil drugi najuspešnejši igralec na tekmi, in imel ukradeno žogo.

Drevi se bosta za nove točke borila še Marko Tušek, ki bo z Unicajo Malago gostil moskovski Dinamo, in Sani Bečirovič, ki bo pred domačimi navijači skušal upravičiti vlogo favorita proti poljskemu Prokomu Treflu.