Spremenjena trasa relija Dakar

Prireditelji vztrajnostnega relija Dakar, ki se bo začel 6. januarja 2007 v Lizboni, so zaradi namigov o aktivnostih skrajnih političnih skupin sklenili spremeniti traso tekmovanja.

Objavljeno
25. december 2006 13.00
Cyril Despres je doživel hud padec
Bamako - Prireditelji vztrajnostnega relija Dakar, ki se bo začel 6. januarja 2007 v Lizboni, so zaradi namigov o aktivnostih skrajnih političnih skupin sklenili spremeniti traso tekmovanja. Po nasvetu malijskih oblasti so se odpovedali etapama, predvidenima za 16. in 17. januar med Nemo v Mavretaniji in Timbuktujem v Maliju. Nadomestili ju bodo s krajšima preizkušnjama, med katerima tekmovalci ne bodo prečkali meje.

Opozorilo prirediteljem so izdali na malijskem zunanjem ministrstvu, potem ko so v tej državi opazili premike skrajne islamistične skupine GSPC, ki deluje na meji med Mavretanijo in Malijem. Za 16. in 17. januar sta bili predvideni etapi od Neme do Timbuktuja in nazaj, zdaj pa bodo dirkači v deseti etapi tekmovali na krožni trasi v Nemi, naslednji dan pa ne bo hitrostne preizkušnje, temveč le etapa do Ayoun-el-Atrousa.