Miloš Teodosić ponorel nad soigralci (VIDEO)

V dvoboju z Brazilijo srbski košarkarski selektor Saša Đorđević ni prišel do besede, ker je »film počil« Milošu Teodosiću.

Objavljeno
04. september 2014 11.40
BASKET-WC-2014-SRB-BRA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Granada − Srbski košarkarji na svetovnem prvenstvu v Španiji igrajo po sistemu »toplo-hladno«, saj so v štirih dvobojih vpisali po dve zmagi in poraza, trenutno pa v skupini A držijo tretje mesto. V včerajšnjem zelo pomembnem obračunu za izhodišče v izločilnih bojih so morali izbranci selektorja Saše Đorđevića premoč − po Francozih − priznati še Brazilcem, kar je še posebej »dvignilo pokrov« enemu najbolj izkušenih obrazov v moštvu, 26-letnemu organizatorju igre moskovskega CSKA Milošu Teodosiću.

Ta je med minuto odmora kot zadnji s parketa prikorakal proti klopi in prehitel selektorja s svojevstno motivacijsko injekcijo uspavanim soigralcem. Razburjen ob zaostanku in slabi igri je povsem ponorel nad soigralci in − kajpak s sočnim besednjakom − brez zadržkov grmel nad njimi. »Gremo domov, je**te se,« je kar vrelo iz zvezdnika, ki je bil s 14 točkami tudi najučinkovitejši Srb na parketu. A kaj, ko njegove težke besede Đorđevićevi četi niso pomagale, da bi se še pravočasno prebudila ...