Partizan blizu dogovora z Murićem, Klobučarjev dolg še ni poplačan

Dosedanji krilni igralec Krke in košarkarski reprezentant naj bi se po besedah Joffreyja Lauvergna preselil v Beograd.

Objavljeno
03. september 2014 15.42
lvi-košarka
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Ob začetku letošnjega košarkarskega svetovnega prvenstva v Španiji sta bila - potem ko si je Jure Balažič novega delodajalca našel v turškem Istanbulu B. B. - brez kluba le še dva slovenska reprezentanta, Uroš Slokar in Edo Murić. No, dovčerajšnji krilni igralec Krke se je medtem že dogovoril, da bo športno kariero nadaljeval v beograjskem Partizanu.

Novico je v javnost izstrelil kar francoski reprezentančni center, 209 centimetrov visoki Joffrey Lauvergne, ki je pretekli dve sezoni nosil majico srbskega košarkarskega velikana, poleti pa se ni mogel upreti šelestenju novcev in je prestopil v ruski Himki. Francoz je v pogovoru za spletni portal novosti.rs razkril: »Pred dnevi sem se pogovarjal z ljudmi blizu Partizana in potrdili so mi, da je vse dogovorjeno glede Murićevega prihoda med črno-bele.«

Dvaindvajsetletni in 202 centimetra visoki krilni igralec je v zadnjih štirih sezonah s Krko osvojil štiri naslove državnih prvakov, pred tem je nosil majici ljubljanskih Parkljev in loškega TCG Mercatorja. Kot član izbrane vrste je nastopil že tudi na zadnjih dveh evropskih prvenstvih, te dni pa zastopa slovenske barve tudi med svetovno elito v Španiji.

Klobučar po pravni poti do izterjatve dolga

Vendar pa so medtem iz Partizana že prišle tudi nekoliko manj spodbudne vesti. Vodstvo srbskega košarkarskega velikana naj ne bi smelo registrirati tujih igralcev, ker še vedno niso poplačali dolga slovenskemu reprezentantu Jaki Klobučarju, ki znaša 130.000 evrov.

Partizan je z Novomeščanom leta 2011 zaradi neizpolnjenih pričakovanj enostransko predčasno prekinil pogodbo, čeprav je leta 2010 s črno-belimi sklenil triletno pogodbo. Obljuba o poravnavi dolga pa ni bila uresničena. Branilec je ubral pravno pot za izterjavo dogovorjenega zneska v celoti, spor pa se je znašel na mednarodnem razsodišču, ki je presodilo v korist košarkarja.

V Partizanu so za nastali zaplet okrivili košarkarjevega agenta Aleksandra Raškovića, ki naj bi menda prelisičil predsednika kluba Predraga Danilovića. »Naš dolg košarkarju je znašal 38.000 evrov, ta denar smo mu tudi ponudili, kar je pa zavrnil. Njegov menedžer Aca Rašković je namreč preslepil predsednika Partizana, ko mu je obljubil, da bo aneks podpisal le formalno, s čimer bi pridobili čas za razsodišče, denarja pa nikoli ne bo zahteval. Ta dolg moramo čim prej plačati, sicer Partizanu grozi likvidacija. Klub je blokiran zaradi Ace Raškovića, za katerega zanesljivo vemo, da je Klobučarjev menedžer, čeprav menda trdi, da to ni,« je v začetku tedna za tiskovno agencijo Beta dejal trener Duško Vujošević.