Srebotnikova do 25. naslova v karieri

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka turnirja dvojic v Dohi. Srebotnikova je tako prišla do svojega 25. naslova WTA med dvojicami.

Objavljeno
26. februar 2011 18.10
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Doha - Velenjčanka je v Dohi skupaj s Kveto Peshke slvaila že na tretjem turnirju letos, potem ko sta bili s Čehinjo najboljši že v Aucklandu in med mešanimi dvojicami na odprtem prvenstvu Avstralije.

Kot prvi nosilki turnirja sta Srebotnikova in Peschkejeva v finalu premagali drugopostavljeni par Liezel Huber iz ZDA ter Rusinjo Nadjo Petrovo s 7:5, 6:7 in 10:8.

Zmagovalki sta za zmago prejeli 35.500 dolarjev ter 470 točk WTA, s katerimi se bosta utrdili na prvem mestu lestvice WTA, ki upošteva rezultate v letu 2011. Sicer sta Slovenka in Čehinja tretji igralki sveta med dvojicami.

Slovensko-češka naveza je že drugi teden zapored nastopila v finalu turnirja WTA. Prejšnjo nedeljo sta v Dubaju izgubili svoj 11. finale, v 12. poskusu kot par pa sta se prebili do četrte zmage. Čehinja jih zdaj med dvojicami šteje 18, poroča STA.

»Zelo sem vesela te zmage. Začetek sezone je izjemen, dva osvojena turnirja WTA, dva finala in še polfinale na OP Avstralije. Igrava konstantno na zelo visokem nivoju brez nihanj in rezultati so tu. Presrečna sem in uživam na igrišču,« je dejala Velenjčanka.