Srebotnikova in favoriti v nadaljnje tekmovanje

Četrti dan tekmovanja na odprtem prvenstvu Avstralije, je bilo za slovenskega ljubitelja tenisa najbolj bistveno, da je Katarina Srebotnik uspešno nastopila tudi v konkurenci ženskih dvojic.

Objavljeno
18. januar 2007 16.32
Katarina Srebotnik
Melbourne - Četrti dan tekmovanja na prvem letošnjem turnirju za veliki slam, odprtem prvenstvu Avstralije, je bilo za slovenskega ljubitelja tega športa najbolj bistveno, da je najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik uspešno nastopila tudi v konkurenci ženskih dvojic. V paru z Rusinjo Dinaro Safino, s katero sta peti nosilki, je namreč v uvodnem krogu po zgolj 49 minutah igre gladko s 6:2 in 6:0 premagala rusko-italijansko navezo Ana Čakvetadze-Mara Santangelo.

V drugem krogu bo slovensko-ruska dvojica imela bržkone veliko težjo nalogo, saj se bosta pomerili s Francozinjama Severine Bremond in Amelie Mauresmo, ki sta bili danes prav tako uspešni v svojem prvem poskusu v igri ženski dvojic. S 6:2 in 6:4 sta premagali Čehinji Iveto Benešovo in Barboro Zahlavovo Strycovo.

Sicer pa današnji dan niti v ženski niti v moški konkurenci ni postregel z večjimi presenečenji. Še najbolj črn dan je bil za nosilca in nosilko številka 17. Finec Jarkko Nieminen je namreč moral priznati premoč Argentincu Juanu Ignaciu Cheli, ki se je zmage veselil po štirih odigranih nizih (6:3, 2:6, 6:4, 6:4), v ženski konkurenci pa je še lažje, in sicer s 6:2 in 6:2, Američanka Ashley Harkleroad premagala Nemko Anna-Leno Groenefeld.

Omeniti velja tudi poraz Avstralke Samanthe Stosur, 24. nosilke v posamični ženski konkurenci, ki jo je s 6:4, 2:6 in 6:2 premagala hrvaška teniška igralka Jelena Kostanič Tošič. Čeprav Stosurjeva bržkone ni pričakovala poraza proti Kostaničevi, pa so njene misli tako ali tako bolj usmerjene v igro dvojic, kjer sta z Američanko Liso Raymond že kar nekaj časa najvišje postavljeni tenisačici in kot taki hkrati tudi prvi favoritinji melbournskega turnirja.

Med favoriti za končno zmago v posamični konkurenci so si nastop v tretjem krogu izborili še Španec Rafael Nadal (drugi nosilec), Rus Nikolaj Davidenko (3), Američan James Blake (5) Argentinec David Nalbandian (8), Čilenec Fernando Gonzalez (10) in Nemec Tommy Haas (12), medtem ko so bile med ženskami uspešne Rusinji Marija Šarapova (1) in Dinara Safina (9), Belgijka Kim Clijsters (4) ter Švicarki Martina Hingis in Patty Schnyder (8).