Srebotnikova in Kolander športnika leta v Mariboru

Za najboljšo športnico je bila že drugič zapored izbrana najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, v moški konkurenci pa je prvo mesto osvojil veslač Rok Kolander.

Objavljeno
15. februar 2007 22.44
Katarina Srebotnik
Maribor – Športna zveza Maribor je danes na Snežnem stadionu pod Pohorjem razdelila nagrade za najboljše športne dosežke mariborskih športnikov v letu 2006. Za najboljšo športnico je bila že drugič zapored izbrana najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, v moški konkurenci pa je prvo mesto osvojil veslač Rok Kolander.

Naslov najboljših ekip je tako kot lani pripadel odbojkarjem Preventa Gradenj IGM in hokejistkam Term Maribor, za najboljšo ekipo v individualnih športnih panogah pa so bili izbrani kegljači Konstruktorja.

V posamični konkurenci sta se med športnicami za Srebotnikovo uvrstili svetovna in evropska prvakinja v taekwondoju in kickboksu Nuša Rajher ter alpska smučarka Mateja Robnik, v moški pa sta Kolandru sledila njegov veslaški kolega Matej Prelog in najboljši mladi slovenski telovadec Sebastjan Štraus.

Priznanje najperspektivnejše športnice v mestu ob Dravi je pripadel mladi teniški igralki Tadeji Majerič, za najboljšega trenerja preteklega leta pa je bil razglašen kegljaški trener Konstruktorja in selektor moške reprezentance Bojan Pihlar.