Srebotnikova poražena

Katarina Srebotnik je v četrtfinalu turnirja v Luksemburgu izgubila proti Timei Bacsinszky. Čaka pa jo še obračun v konkurenci dvojic. Z Američanko Meghan Shaughnessy bo v četrtfinalu igrala proti poljski navezi Klaudia Jans/Alicja Rosolska.

 

 

Objavljeno
23. oktober 2009 20.17
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Luksemburg - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je poslovila v četrtfinalu turnirja v Luksemburgu z nagradnim skladom 148.000 evrov. Premagala jo je Švicarka Timea Bacsinszky s 6:7 (3), 6:1, 6:4. Švicarka se bo v polfinalu pomerila s peto nosilko Belgijko Yanino Wickmayer.

 

Srebotnikova in Bacsinszkyjeva sta uprizorili dvourni dvoboj, v katerem je po boljšem začetku in dobljenem prvem nizu po podaljšani igri slovenska igralka nazadnje klonila. To je bil za Srebotnikovo, ki je v zadnjem času nazadovala na 432. mesto lestvice WTA, prvi poraz v dvobojih z 20-letno Švicarko, trenutno 70. igralko sveta; prejšnje tri je Srebotnikova dobila.

 

Kljub porazu pa nastopov Srebotnikove v Luksemburgu še ni konec. Po urniku jo namreč še danes čaka še obračun v konkurenci dvojic, kjer bo z Američanko Meghan Shaughnessy v četrtfinalu igrala proti poljski navezi Klaudia Jans/Alicja Rosolska.