Srebotnikova že v polfinalu v Dohi

Slovenska tenisačica Katarina Srebotnik se je na WTA turniju v Katarju v konkurenci dvojic prebila v polfinale, kjer se bosta skupaj s Čehinjo Kveto Peschke pomerile s Španko Nurio Llagostera Vives in Rusinjo Anastazijo Rodionovo.

Objavljeno
24. februar 2011 21.33
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Doha - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 721.000 dolarjev skupaj s Čehinjo Kveto Peschke uvrstila v polfinale dvojic. Prvi nosilki sta v četrtfinalu ugnali Rusinjo Aliso Klejbanovo in Kitajko Zi Yan s 6:4, 4:6 in 10:7.

Srebotnikova in Peschekejeva sta v prvem nizu vodili že s 5:1, a se nasprotnici nista vdali in celo izsilili podaljšano igro, kjer pa jima je zmanjkalo moči za prebrat. V drugem nizu pa sta s 3:1 povedli Klejbanova in Zi Yanova,

»Dvoboj sva pričeli odlično, a sta Vives in Anastazija nato vrnili v igro, saj sva imeli kar nekaj težav. Nato se nama je uspelo osredotočiti le na igro in prišel je tudi uspeh,« je bila zadovoljna Čehinja.

»S Kveto sva se res hitro ujeli. Že na drugem turnirju, ki sva ga igrali skupaj, sva se v Dohi prebili finale, na tretjem turnirju v Indian Wellsu pa sva celo prišli do končnega slavja. Pri igri dvojic je stvar preprosta - ali se s parterico takoj ujameš, ali pa kemije pač ni. Odkar igrava skupaj, sva zelo dvignili nivo igre, precej boljša pa je tudi sama komunikacija na igrišču,« je nekaj o slovensko-češki navezi razkrila Srebotnikova.

Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v polfinalu pomerili s četrtopostavljenima Španko Nurio Llagostera Vives in Rusinjo Anastazijo Rodionovo.

Doha, WTA:
- četrtfinale, dvojice:
Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1) - Alisa Klejbanova/Zi Yan (Rus/Kit) 6:4, 4:6, 10:7.