Stanovnik pridobil tri mesta

Slovenski motociklist Miran Stanovnik je bil v osmi etapi relija Dakar od Atarja do Tichita v Mavretaniji 19., v skupnem seštevku pa je napredoval na 16. mesto.

Objavljeno
14. januar 2007 20.55
Miran Stanovnik
Atar - Slovenski motociklist Miran Stanovnik je bil v osmi etapi relija Dakar od Atarja do Tichita v Mavretaniji 19., v skupnem seštevku pa je po 589 kilometrov dolgi preizkušnji napredoval na 16. mesto. Spet je bil najhitrejši Španec Marc Coma, ki je tako še povečal vodstvo. Na drugo mesto se je prebil Francoz Cyril Despres, ki zaostaja 54 minut in 58 sekund, tretji je Francoz David Casteu. Slab dan je imel Španec Isidre Esteve Pujol, ki je po velikih težavah z 38. mestom v etapi v skupnem seštevku z drugega nazadoval na osmo mesto.

Med avtomobilisti sta etapno zmago zabeležila Južnoameričan Giniel De Villiers in Nemec Dirk Von Zitzewitz, ki sta prav tako kot Coma le še povečala skupno vodstvo. Slabo je nastopil Španec Carlos Sainz, ki je v skupnem seštevku z drugega padel na četrto mesto. Drugi je zdaj Francoz Stephane Peterhansel, tretji pa njegov rojak Luc Alphand.