Stanovnik se bliža dvajseterici

Jordi Villadoms med motociklisti in Robby Gordon med avtomobilisti sta zmagovalca šeste etape relija Dakar. Miran Stanovnik je danes končal na 21. mestu.

Objavljeno
11. januar 2007 21.55
Miran Stanovnik
Atar - Španec Jordi Villadoms (KTM) med motociklisti in Američan Robby Gordon (Hummer) med avtomobilisti sta zmagovalca šeste etape vzdržljivostnega relija Dakar. Na najdaljši etapi letošnje puščavske preizkušnje so morali tekmovalci premagati 817 kilometrov med maroškim Tan-Tanom in Zoueratom v Mavretaniji, v skupnem seštevku pa sta v vodstvu ostala Španca Marc Coma (KTM) in Carlos Sainz (Volkswagen). Edini preostali slovenski predstavnik med motociklisti Miran Stanovnik je še za mesto izboljšal skupno uvrstitev, saj je z današnjim 21. mesto napredoval na rob dvajseterice in je zdaj 22.

Šesto etapo so tekmovalci začeli že ponoči, prvi motoristi, med njimi je bil tudi Stanovnik, so morali odriniti iz tabora že nekaj čez tretjo uro zjutraj in se še v trdi temi pripeljati do meje z Mavretanijo, nato pa jih je po prečkanju minskega polja - maroška vojska je označila, kje morajo voziti - čakala dolga in naporna hitrostna preizkušnja. Stanovnik je etapo na pesku in sipinah z dobro navigacijo in ob popravljenem vzmetenju motocikla opravil odlično in se povzpel še za eno mesto. V petek ga čaka še en naporen dan, saj bodo iz osrčja puščave startali na kar 542 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo od Zouerata do Atarja.