Stepney bo razkril prave krivce vohunske afere

Nigel Stepney, nekdanji mehanik moštva formule 1 Ferrari in osrednja osebnost vohunske afere na relaciji Ferrari - McLaren, je pripravljen razkriti imena vpletenih v škandal.

Objavljeno
18. julij 2007 13.23
Ferrari je Nigela Stepneyja že odpustil
London - Nigel Stepney, nekdanji mehanik moštva formule 1 Ferrari in osrednja osebnost vohunske afere na relaciji Ferrari - McLaren, je pripravljen razkriti imena vpletenih v škandal. Kot je sporočila njegova odvetnica Sonia Bartolini, se je za takšen korak odločil, ker želi oprati svoje ime in dokazati, da ni krivec za vroče dogajanje v zakulisju formule 1.

"Stepney poudarja, da ni kriv in je pripravljen razkriti imena tistih, za katere meni, da stojijo za vso afero. S tem, česar ga obtožujejo, nima nič in želi, da se razkrijejo imena pravih krivcev," je sporočila njegova odvetnica.

Italijanska policija je uvedla preiskavo proti Stepneyju zaradi domnevnega vohunstva in sabotaže v ekipi iz Maranella, kjer so ga medtem že odpustili. Stepney naj bi glavnemu dizajnerju ekipe McLaren-Mercedes Miku Coughlanu - tudi on ne opravlja več svojih delovnih nalog - posredoval zaupne podatke Ferrarija. V sodnem postopku je tudi Coughlan, saj zadevo preiskuje londonsko sodišče.

McLaren bo moral na izrednem sestanku Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) 26. julija v Parizu pojasniti svojo plat vohunske zgodbe. Če bo FIA ugotovila, da je nemško-britansko moštvo kršilo pravila in res zlorabilo podatke druge ekipe, bi McLaren lahko doletela kazen v obliki odvzema točk v letošnjem svetovnem prvenstvu formule 1.