Stevens novi trener HSV

Huub Stevens bo reševal potapljajočo se ladjo Hamburger SV-ja, saj je Felix Magath odpovedal sodelovanje.

Objavljeno
02. februar 2007 17.20
Huub Stevens
Hamburg - Nizozemec Huub Stevens je danes tudi uradno postal novi trener nemškega prvoligaša Hamburgerja SV, je potrdil športni direktor HSV Dietmar Beiersdorfer. Podrobnosti Stevensove pogodbe še niso znane. Triinpetdesetletni Stevens je tako nasledil Thomasa Dolla, ki je službo izgubil v sredo.

Razlogi za Magathovo zavrnitev so etične narave

Nemški nogometni strokovnjak Felix Magath, ki je v sredo izgubil službo trenerja pri münchenskem Bayernu, je zavrnil ponudbo trenutno zadnjeuvrščene ekipe nemškega prvenstva Hamburger SV-ja. Triinpetdesetletni Magath je pojasnil, da trenerske službe pri HSV ni sprejel zaradi etičnih razlogov. "Preden je vodstvo kluba stopilo z mano v stik, se je praktično že dogovorilo z drugim trenerjem. Nisem mu hotel speljati službe," je dejal nekdanji nogometaš in trener HSV.

Težko delo za Stevensa

Hamburger SV je po 19 krogih na zadnjem mestu nemške prvenstvene lestvice. Doslej je vknjižil le eno zmago, 12 neodločenih izidov in šest porazov. Skupno ima 15 točk, kar je 27 manj od vodilnega Werderja iz Bremna.

HSV bo že v soboto v Berlinu odigral nov prvenstveni obračun proti Herthi. Za zdaj še ni znano, ali bo Stevens, ki je že deloval v nemškem nogometu (Schalke 04, Hertha Berlin, Köln), že takrat na klopi hamburškega kluba.