Štirje igralci v zameno za Robinha?

Kot vse kaže, bo evropski in španski nogometni prvak Barcelona za Robinha "žrtvoval" kar štiri igralce, francoskega napadalca Thieryja Henryja, kapetana Carlesa Puyola ter Yayo Toureja in Erica Abidala.

Objavljeno
16. oktober 2009 15.22
P. Z.
P. Z.
Barcelona - Športni dnevnik AS piše, da Barcelona Manchester Cityju za Robinha ni pripravljena plačati 35 milijonov evrov odškodnine, zato naj bi angleškemu prvoligašu ponudila zamenjavo. Igralci, ki jih ponuja, naj bi bili Thierry Henry, Yaya Toure, Carles Puyol in Eric Abidal.

V katalonski prestolnici so razočarani nad pogostimi poškodbami Henryja, ki v tej sezoni še ni dosegel gola. Včeraj je bilo znano, da bo izpustil naslednjih deset dni, potem ko si je na kvalifikacijski tekmi med Francijo in Avstrijo nategnil stegensko mišico.

Trener Barcelone Pep Guardiola ni zadovoljen z igro Abidala, toda boljše mnenje ima o Toureju. 31-letni Puyol je sicer kapetan ekipe, vendar mu pogodba poteče junija 2010 in je še ni podaljšal.

Konkurenčni časnik Marca pa poroča, da naj bi Robinho v Barcelono prišel januarja na šestmesečno posojo. Katalonski časnik Sport pa medtem trdi, da se je Barca s 25-letnim brazilskim napadalcem že dogovorila o osebnih pogojih. Guardiola je že nekajkrat potožil, da ima preslabo zapolnjena igralna mesta. Edini pravi krilni napadalec, ki lahko igra, je mladi Pedro Rodriguez.

Robinho sicer dobro pozna španski nogomet, saj je med letoma 2005 in 2008 nastopal za Real Madrid. A tudi on ima težave z zdravjem in v tej sezoni sploh še ni nastopil.