Stoner na zadnji dirki s prvega mesta

Na nedeljski preizkušnji za VN Valencie v Valencii, zadnji letošnji dirki sezone svetovnega motociklističnega prvenstva, bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Avstralec Casey Stoner.

Objavljeno
07. november 2009 19.01
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Valencia - Na nedeljski preizkušnji za VN Valencie v Valencii, zadnji letošnji dirki sezone svetovnega motociklističnega prvenstva, bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Avstralec Casey Stoner (Ducati). Stari in novi svetovni prvak, Italijan Valentino Rossi (Yamaha), bo začel s četrtega mesta.

Za Stonerjem, zmagovalcem lanske preizkušnje v Valencii, bosta iz prve vrste začela še domača aduta Dani Pedrosa (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha).

Domačin Alex Debon (Aprilia) bo z najboljšega startnega mesta krenil na četrtlitrsko preizkušnjo, ob njem bosta Italijan Marco Simoncelli (Gilera) in Španec Hector Barbera (Aprilia).

V najšibkejšem razredu do 125 ccm bo s prvega mesta začel Španec Julian Simon (Aprilia), drugi čas je v kvalifikacijah dosegel Italijan Simone Corsi (Aprilia), tretjega pa Britanec Bradley Smith (Aprilia).

Boj za naslov prvaka je na zadnji dirki odprt le še v četrtlitrskem razredu, kjer z 252 točkami vodi Hiroši Aojama, teoretične možnosti pa ima še Simoncelli (231). V najmočnejšem motoGP ima Rossi neulovljivo prednost (286-245) pred moštvenim sotekmovalcem Lorenzom, v najšibkejšem pa si je prav tako že pred zadnjo dirko naslov zagotovil Simon.