Stoner spet v sedlu

Avstralski dirkač Casey Stoner, ki je zaradi bolezni izpustil zadnje tri dirke svetovnega prvenstva v elitnem motociklističnem razredu motoGP, se bo vrnil na steze.

Objavljeno
29. september 2009 22.25
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Estoril  - Avstralski dirkač Casey Stoner, ki je zaradi bolezni izpustil zadnje tri dirke svetovnega prvenstva v elitnem motociklističnem razredu motoGP, se bo vrnil na steze. Njegova ekipa Ducati je sporočila, da bo svetovni prvak iz leta 2007 nastopil na dirki ta konec tedna v Estorilu.

Stoner je brez dirkalnika preživel zadnja dva meseca, v tem času pa je bil pod nadzorom zdravniške ekipe. Zaradi kronične utrujenosti je namreč Stoner v prvi polovici sezone vse težje nastopal, podrobni pregledi pa so razkrili, da je glavni vzrok njegovih težav slabokrvnost, medtem ko testi niso odkrili virusnih obolenj. Zdravniki so Avstralcu tudi predpisali dodaten počitek, saj so menili, da je utrujenost tudi posledica napornih testiranj in okrevanja po poškodbah v prejšnjih sezonah.

Stoner je zdaj že na poti v Evropo, iz Avstralije pa so še sporočili, da se, čeprav še ni stoodstotno nared, bliža tudi svoji idealni teži 60 kilogramov. Na dirki v Estorilu, ki se bo s treningi začela v petek, bo Stoner še vedno pod zdravniškim drobnogledom.

"Veselim se že dirkaškega konca tedna. Premor brez treh dirk je bil najdaljši v moji karieri, a sem se držal navodil zdravnikov. V preteklosti sem dirkal tudi že poškodovan, tokrat pa na kaj takega ni bilo mogoče niti pomisliti. Tudi zdaj ne vem, kako se bo telo odzvalo na napore, a se že veselim, da bom spet na motorju," pa je skorajšnjo vrnitev pospremil Stoner, ki je v skupnem seštevku razreda motoGP po treh izpuščenih dirkah na četrtem mestu.