Strelski niz Kopitarja končan, Kraljem točka

Strelski niz Anžeta Kopitarja in zmag njegovega moštva Los Angeles Kings se je končal. V dvoboju proti San Joseju pa Kralji po štirih zaporednih zmagah vseeno niso ostali brez točke, saj so morali San Joseju premoč priznati šele po kazenskih strelih.

Objavljeno
29. oktober 2009 10.55
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
New York - Anže Kopitar je petkrat streljal na gol, vselej nenatančno, neuspešen pa je bil tudi pri kazenskem strelu. "Kazenski streli so vedno loterija. Nismo igrali slabo, a smo bili neučinkoviti. Zmanjkalo nam je nekaj sreče," je dejal Kopitar, ki drugič v sezoni ni dosegel niti točke, a je vseeno ostal najučinkovitejši igralec lige.

Po prvi tretjini je kazalo na novo zmago igralcev Los Angelesa, saj so imeli na ledu veliko premoč, gostitelje pa je reševal vratar Jevgenij Nabokov. V drugi tretjini so pobudo prevzeli domači, toda v obdobju njihove premoči je Aleksander Frolov Kralje popeljal v vodstvo. Toda še v istem delu je za izenačenje poskrbel Patrick Marleau. Ker v zadnji tretjini in podaljšku ni bilo golov, so bili na vrsti kazenski streli, gostje so z golom Slovaka Michala Handzuša tudi pri tem povedli, vendar na to niso več zadeli. Za domače sta bila natančna Dany Heatley ter Ryane Clowe.

Kopitar tako ostaja pri desetih golih in 11 podajah. Po številu zadetkov je pred njim slavni Rus Alex Ovečkin, na gol zaostanka pa se je Slovencu približal Sidney Crosby. Njegov Pittsburg, aktualni prvak, je s 6:1 nadigral Montreal in kot prvi zbral deset zmag v sezoni. Za to je najzaslužnejši prav Crosby, dosegel je namreč "hat trick".

Prvo zmago sezone v rednem delu so zabeležili hokejisti moštva New York Islanders. Toda tako, da je verjetno ne bi zamenjali za tri druge. Dobili so namreč mestni derbi proti Rangerjem, rezultat je bil 3:1. Dvoboj si bo najbrž najbolj zapomnil John Tavares, prvi na letošnjem naboru NHL, ki je že v svojem prvem mestnem derbiju dosegel gol, postavil je končni izid 3:1, poleg tega pa je bil na ledu, ko sta padla tudi druga dva zadetka.

David Perron je bil z dvema goloma najzaslužnejši za zanesljivo zmago (5:2) St. Louisa na gostovanju pri Carolini, na gostovanju v Columbusu je bil uspešen Phoenix (4:1), Ottawa je zmagala na gostovanju pri Floridi (4:3), Dallas je po podaljških premagal Toronto (4:3), Colorado v gosteh Calgary (4:3), Buffalo prav tako v gosteh New Jersey, Nashville pa je bil uspešen v Minnesoti (4:3).

Izidi:
New Jersey Devils - Buffalo Sabres       1:4
New York Islanders - New York Rangers 3:1
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 2:5
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 1:4
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 6:1
Florida Panthers - Ottawa Senators 3:4
Minnesota Wild - Nashville Predators 3:4
Dallas Stars - Maple Leafs 4:3 - v podaljšku
Calgaryx Flames - Colorado Avalanche 2:3
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:1 - po kazenskih strelih