Sundin obesil drsalke na klin

Pred začetkom nove sezone v NHL je v hokejskem svetu zelo živahno. Mats Sundin je po 20 letih končal kariero, Atlanta se je okrepila z dvema igralcema, češki veteran Robert Lang pa je podpisal pogodbo s Phoenixom.

Objavljeno
30. september 2009 16.06
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Legendarni švedski hokejist Mats Sundin je domačim novinarjem v Stockholmu povedal, da po skoraj 20 sezonah v ligi NHL končuje kariero. Dodal je, da je odločitev o koncu športne poti sprejel poleti. Osemintridesetletnik je minulo sezono igral za moštvo Vancouver Canucks, pred tem pa je večji del kariere nosil dres moštva Toronto Maple Leafs. Sundin se je iz srca zahvalil vodstvu Maple Leafs in dejal: "Toronto bo vedno moj drugi dom."

Sundin je sicer že junija napovedal, da na zimskih olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru ne bo nastopil. Bil je namreč član nepremagljive švedske izbrane vrste, ki je na zadnjih olimpijskih igrah v Torinu osvojila zlato odličje, kot prva država v zgodovini hokeja pa se je v istem letu (2006) okronala še z naslovom svetovnega prvaka.

Afinogenov in Popovich pri Atlanti

Ruski napadalec Maksim Afinogenov ter kanadski branilec hrvaškega rodu Mark Popovich sta novi okrepitvi severnoameriškega hokejskega moštva NHL Atlanta Thrashers. Afinogenov je v treh pripravljalnih tekmah na novo sezono dosegel gol in podajo. Veteran, ki je devet sezon v ligi NHL nosil dres moštva Buffalo Sabres, je v karieri zbral 134 golov. Afinogenov je bil tudi član zbornaje komande na olimpijskih igrah 2002 v Salt Lake Cityju in 2006 v Torinu. Popovich je že bil član Atlante od 2004 do 2008, minulo sezono pa je igral v ruski ligi za moštvo iz St. Peterburga.

Lang na "stara leta" v Arizono

Osemintridesetletni češki veteran Robert Lang je podpisal enoletno pogodbo s severnoameriškim hokejskim moštvom NHL, Phoenix Coyotes. Finančne podrobnosti pogodbe za zdaj še niso znane. Hokejist iz Teplic je v 15-letni karieri v najmočnejši hokejski ligi na svetu v 925 tekmah zbral 252 golov in 422 podaj. V minuli sezoni je za moštvo Montreal Canadiens zaradi poškodb odigral le 50 tekem, a kljub temu zbral 18 zadetkov in 21 podaj. V karieri je igral še za Los Angeles, Boston, Pittsburgh, Washington, Detroit in Chicago.