»Super Mario« bo lopar postavil v kot

Po dolgotrajnem boju z boleznijo in poškodbami je hrvaški teniški igrlaec Mario Ančić sporočil, da pri 26 letih končuje svojo profesionalno kariero. Nekdaj sedmi na svetovni teniški lestvici se bo podal v odvetniške vode, lopar pa za nekaj časa postavil v kot.

Objavljeno
22. februar 2011 11.04
Mario Ančić
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Zagreb - Hrvata se je v času njegove kariere oprijel vzdevek Super Mario, potem ko je leta 2004 dosegel polfinale Wimbledona. Najvišje na lestvici ATP je bil leta 2006 (7.), a je njegov vzpon preprečila mononukleoza ter poškodbi hrbta in kolena. »Ne zdržim več, zato končujem kariero. V to me je prisililo moje telo, ki je očitno pravi, da imam dovolj. Moj hrbet namreč ne prenese več naporov, ki jih zahteva profesionalno ukvarjanje s tenisom,« je Mario Ančić povedal za Jutarnji list.

Novico, ki jo bo uradno sporočil jutri na novinarski konferenci v Splitu je med hrvaškimi teniškimi privrženci sprožila veliko obžalovanja, razočarani so tudi hrvaški reprezentanti v Davisovem pokalu, kjer je Ančić leta 2005 odločil finalni dvoboj s Slovaško.

»To je za športnika najhujši način za konec kariere,« je njegovo odločitev komentiral Ivo Ljubičić, s katerim je leta 2004 na OI v Atenah osvojil bronasto kolajno v dvojicah. »Skupaj sva veliko dosegla že v mladih letih. Škoda, da se je moral posloviti v takšnih okoliščinah,« je še dejal Ljubičič, ki se prav tako ubada s poškodbo, zaradi katere se je na turnirju v Dubaju poslovil že v prvem krogu.

»Spoštujem Marievo odločitev. Vem, da je naredil vse, da bi se vrnil med najboljše, a enostavno ni šlo. Mislim, da je lahko ponosen na svojo kariero, saj je dosegel veliko - olimpijsko kolajno, Davidsov pokal in bil med najboljšo deseterico na svetu. Zdaj je čas za novo poglavje v njegovem življenju. K sreči kljub tenisu ni nikoli opustil šolanja, zdaj pa mu bo to še kako koristilo v življenju,« je povedal njegov brat in trener Ivica. Ančić se zdaj namreč podaja v odvetniške vode. Kljub profesionalnemu igranju tenisa je uspel diplomirati na pravni fakulteti v Splitu, v Zagrebu pa namerava odpreti svojo odvetniško pisarno.