"Superspecialka" Grönholmu

Reli po Portugalski, peta letošnja preizkušnja svetovnega prvenstva, se je začela z zmago Finca Marcusa Grönholma.

Objavljeno
29. marec 2007 23.30
Valentino Rossi je z enajstim mestom na zahtevnem novozelandskem reliju navdušil stroko
Faro - Reli po Portugalski, peta letošnja preizkušnja svetovnega prvenstva, se je začela z zmago Finca Marcusa Grönholma (Ford), ki si je na superspecialu, prvi izmed skupno 18 hitrostnih preizkušenj, na nogometnem štadionu Algarve v Faru privozil 2,3 sekunde prednosti pred prvim zasledovalcem Špancem Danielom Sordom (Citroen). Tretje mesto sta si z enakim časom privozila branilec naslova svetovnega prvaka Francoz Sebastien Loeb (Citroen) in Norvežan Petter Solberg (Subaru), ki za Groenholmom, trenutno vodilnemu v razvrstitvi svetovnega pokala, zaostajata za 3, 3 sekunde.

Nesrečen začetek portugalskega relija

Reli po Portugalski, peta letošnja preizkušnja svetovnega prvenstva, se je slabo začel za skupino navijačev. Domači voznik Armindo Araujo je na "shakedownu", zadnjem testu pred začetkom relija, v mestu Louole zapeljal v skupino gledalcev in jih pet poškodoval, dva so morali z zlomi rok in nog prepeljati v bolnišnico. Reli se bo začel v četrtek z večernim superspecialom na nogometnem stadionu Algarve v Faru.

Prireditelji so sporočili, da je bila peterica poškodovanih, med njimi tudi nek fotograf, ki si je v nesreči zlomil nogo, na območju, kjer se gledalci ne bi smeli zadrževati. Test pred začetkom relija so prekinili za 45 minut.

Reli po Portugalski se letos prvič po petih letih vrača v koledar svetovnega prvenstva.