Superveleslalom Anji Pärson

Švedinja Anja Pärson je zmagovalka finalnega superveleslaloma deklet v Lenzerheideju. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Andrea Fischbacher, tretja pa je bila njena rojakinja Marlies Schild. Tina Maze je tekmo končala na 13. mestu.

Objavljeno
15. marec 2007 14.55
Lenzerheide – Švedinja Anja Pärson je zmagovalka finalnega superveleslaloma deklet v Lenzerheideju. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Andrea Fischbacher, tretja pa je bila njena rojakinja Marlies Schild, ki je s tem samo še bolj utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Dobitnica malega kristalnega globusa Renate Götschl je odstopila. Edina slovenska predstavnica Tina Maze se je uvrstila med dobitnice točk, osvojila pa je 13. mesto.

Pärsonova, ki je na svetovnem prvenstvu v Aareju osvojila tri zlate kolajne, do danes v tej sezoni še ni zmagala na tekmi svetovnega pokala. Na finalnem superveleslalomu sezone pa je vse zasledovalke prehitela za 67 stotink in tretjo superveleslalomsko ter 35. zmago v karieri osvojila natančno 365 dni po smukaški zmagi na lanskem finalu v Åreju. Za Švedinjo so se uvrstile štiri Avstrijke, za Fischbacherjeno in Schildovo sta bili na četrtem in petem mestu uvrščeni Alexandra Meissnitzer in Nicole Hosp, šesta pa je bila Kanadčanka Emily Brydon.

"Moj cilj je bil, da zmagam na vsaj eni tekmi. Pred kratkim mi je malo zmanjkalo v Trbižu, zato sem bila danes še bolj napadalna. V mokrem snegu sem naredila ogromno napak, tako da težko verjamem, da mi je uspelo zmagati," je bila presenečena Pärsonova.

Götschlovi kljub odstopu drugi kristalni globus

Renate Götschl, ki je tokrat odstopila, je osvojila še drugi kristalni globus in s tem potrdila premoč v hitrih disciplinah. Drugo mesto je v superveleslalomskem seštevku osvojila Hospova, tretje pa Američanka Lindsey Klidow, ki na finalu ni nastopila.

Tina Maze je s svojo predzadnjo tekmo sezone opravila slabše od pričakovanj, z ogromnim zaostankom je zasedla 13. mesto in prehitela le štiri tekmovalke. Mazejeva je v skupnem seštevku te discipline po zaslugi dveh petih mest v San Sicariu in Trbižu osvojila 10. mesto.

Današnja tekma pa je bila zadnja v karieri Nemke Petre Haltmayr. Enaintridesetletna smučarka, ki je imela v letošnji sezoni veliko težav z zdravjem, zadnje tekme ni končala.

Schildova povečala skupno vodstvo

Schildova (1442 točk) je z današnjim tretjim mestom svojo prednost pred rojakinjo Nicole Hosp (1372 točk), danes peto, povečala na 70 točk, veliki kristalni globus pa si lahko zagotovi že v soboto, ko bo na sporedu njena najboljša disciplina, slalom. Na tretjem mestu je Američanka Julia Mancuso (1332 točk), ki pa za Schildovo zaostaja že več kot 100 točk.