Superveleslalom ostaja, je prepričan Kasper

Kot trdi predsednik mednarodne smučarske zveze FIS Gianfranco Kasper, ne bo prišlo do brisanja superveleslalomov iz koledarja za svetovni pokal.

Objavljeno
17. marec 2007 16.00
Predsednik FIS Ganfranco Kasper
Lenzerheide - Kot trdi predsednik mednarodne smučarske zveze FIS Gianfranco Kasper, ne bo prišlo do brisanja superveleslalomov iz koledarja za svetovni pokal.

"Günther Hujara lahko ta predlog poda komisiji za alpsko smučanje in seveda lahko o tem tudi razpravljamo," je dejal Kasper. "Toda menim, da bomo naslednjič o tem spregovorili šele čez deset let," je dodal.

Güther Hujara, direktor moških FIS tekmovanj, ki je s predlogom o opustitvi superveleslalomov želel nekoliko sprostiti natrpan koledar tekmovanj, je z njim pri tekmovalcih sprožil val ogorčenja in nerazumevanja. Nekateri so predlog celo enačili z norostjo.

"Tekmovalci so zaradi zgoščenega koledarja seveda utrujeni, in tukaj moramo zagotovo ukrepati. Začeli smo že z zmanjševanjem števila prizorišč tekem za svetovni pokal," je dejal Kasper, ki si predstavlja svetovni pokal v smučanju kot tekme za veliko nagrado. "Teden dni bi bili v Avstriji, teden v Švici in teden v Franciji na primer," pojasnjuje Kasper.