Suspendiran zaradi vznemirjanja moštva

Union Olimpija je »začasno izključila iz članskega moštva« Gorana Juraka. Razsežnosti spora dajejo slutiti, da ne gre le za začasen ukrep.

Objavljeno
30. marec 2007 09.00
Jurak Goran in Dočič Saša
Ljubljana – V normalnih košarkarskih razmerah bi bila sredina novica dneva, da je Helios v uvodnem kolu 2. dela lige UPC Telemach izgubil z Elektro Esotechom ter da je trener Domžalčanov Memi Bečirovič ocenil, da so njegovi varovanci igrali »pod vsako kritiko in neprofesionalno«. V zmedi »košarkarskega Iraka pod Alpami« pa je precej bolj odmevala vest, da je Union Olimpija »začasno izključila iz članskega moštva« Gorana Juraka. Kakorkoli že to pomeni, saj nihče od neposredno vpletenih še noče komentirati spora. Njegove razsežnosti dajejo slutiti, da ne gre le za začasen ukrep. Tivolsko moštvo je očitno izgubilo še enega ključnega igralca.

Vsesplošni molk Olimpijinih šefov je v skopi obliki prekinil le direktor kluba Matjaž Tavčar. Tik pred iztekom svojega službenega poslanstva je pojasnil, da je Jurak prejel sklep vodstva, ki ga je podpisal predsednik Jure Jež, v sredo popoldne in da več ne more povedati. Če že ni bilo uradnega tolmačenja, so kmalu začeli krožiti namigi, kaj naj bi pisalo v sporočilu o suspenzu, ki naj bi mu kmalu sledila dokončna prekinitev sodelovanja. Jurak naj bi »vnašal nemir v moštvo«, ko je »preveč odločno zahteval«, naj mu nadrejeni začnejo izpolnjevati obveznosti iz pogodbe, ki ga z Unionom Olimpijo veže do konca sezone z možnostjo podaljšanja. V bitko naj bi vpletel tudi soigralce in jih »zbegal pred pomembnimi nastopi v DP«, kar sicer ni prav zahtevno opravilo. Tivolska slačilnica je namreč že dolgo podobna tempirani bombi. Marsikoga denimo moti, da klubski šefi skrbno pazijo, če Teemu Rannikko redno dobiva plačo, na druge pa se požvižgajo. Takšno razlikovanje – ne glede na igralsko kakovost – pa je še slabše, kot če bi bili prav vsi goli in lačni.

Več v petkovem Delu!