Šušteršič tokrat boljši od Flandra

Simon Schoch je zmagovalec drugega paralelnega slaloma za svetovni pokal deskarjev na snegu v Bad Gasteinu. Od Slovencev je tokrat s četrtim mestom navdušil Izidor Šušteršič.

Objavljeno
21. december 2006 19.40
Rok Flander
Bad Gastein - Olimpijski podprvak Švicar Simon Schoch je zmagovalec drugega paralelnega slaloma za svetovni pokal deskarjev na snegu v Bad Gasteinu. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Roland Haldi, ki je s tem dosegel uspeh kariere, tretje mesto pa je osvojil Kanadčan Jasey Jay Anderson. Svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s četrtim mestom zabeležil Izidor Šušteršič, ki je med drugimi v osmini finala izločil tudi najboljšega po kvalifikacijah, rojaka Roka Flandra, slednji se je danes moral zadovoljiti z devetim mestom.

Rok Marguč in Dejan Košir sta bila za finale prepočasna, na koncu sta se morala zadovoljiti s 23. oziroma 26. mestom. Pri dekletih je bila najboljša Avstrijka Doresia Krings, ki je v finalu premagala še eno Avstrijko Heidi Neururer, tretja je bila Kanadčanka Julie Pomagalski. Edina slovenska predstavnika Glorija Kotnik je zasedla 37. mesto.

Uspehi slovenskih deskarjev se nadaljujejo. Na drugi tekmi v paralelnem slalomu v Bad Gasteinu pa za spremembo najboljši Slovenec ni bil Rok Flander, ampak Izidor Šušteršič. Tekmovalec iz Medvod je izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, četrti je bil že pred desetimi dnevi v Italiji, a takrat v paralelnem veleslalomu. Tokrat je do uspeha prišel tudi po zaslugi Flandra. Slednji je držal obljubo po prvi tekmi in v kvalifikacijah nastopil na vso moč, posledica je bil najhitrejši čas in vsaj navidez odlično izhodišče.

S tem se je v osmini finala izognil najboljšim, a verjetno ni slutil, da bo izpadel že v prvem krogu dvobojev in da bo zanj usoden rojak, ki se je iz kvalifikacij prebil skozi šivankino uho, saj je dosegel 16. čas. A presenečenje se je zgodilo, in sicer zaradi vnovične hude napake Flandra, zaradi katere je končal v snegu. Medvodčan je nato premagal še Avstrijca Avstrijca Alexandra Maierja, brata alpskega smučarja Hermanna, v polfinalu pa je bil zanj usoden Švicar Roland Haldi. Pozneje ga je v dvoboju za tretje mesto premagal še Kanadčan Jasey Jay Anderson.

Svetovni pokal v alpskih disciplinah, v katerem je Flander še vedno trdno na tretjem mestu, Šušteršič pa je 12., se bo nadaljeval šele 28. januarja v švicarskem Nendazu (paralelni slalom, zaradi uspehov v letošnji sezoni s šestimi slovenskimi predstavniki), pred tem pa se bodo najboljši deskarji merili na svetovnem prvenstvu v švicarski Arosi.