Šved zaustavil zmagovalni pohod Kraljev na vzhodu

Drugo zaporedno gostovanje hokejistov Los Angelesa v New Yorku se ni končalo po načrtih. Po zmagi proti Otočanom so jim niz štirih zmag končali vroči Rangersi, ki so zmagali s 4:2.

Objavljeno
15. oktober 2009 11.27
Ka.K./STA
Ka.K./STA
New York - Sijajen začetek nove sezone v NHL se za hokejiste iz Los Angelesa ni nadaljeval na ameriški vzhodni obali. Rangerji so obvladovali potek tekme, čeprav so Kralji ves čas napadali ter dobesedno zasuli mrežo vratarja Henrika Lundqvista. A se je domači čuvaj mreže izjemno izkazal. Skozi je spustil le dva ploščka, ubranil pa kar 34 strelov. Razmerje v strelih je bilo v korist Kraljev (36:21) in to v vseh treh tretjinah.

Vodstvo je za domače moštvo že v četrti minuti zagotovil Vinny Prospal, minuto pozneje je Ryan Smyth izenačil, a je Prospal nekaj manj kot sedem minut pred koncem prve tretjine zadel še enkrat. Rangers so vodstvo iz prve tretjine že v tretji minuti druge še okrepili z zadetkom Briana Boyla, pet minut pozneje je Michal Handžus vodstvo domačih znižal na 3:2, a je že na začetku tretje tretjine, v 4:22 minuti Marian Gaborik zapečatil zmago na 4:2.

Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce golov in podajalce. A ne glede na to, je Hrušičan zelo dobro začel novo sezono v najmočnejši ligi na svetu. Na šestih odigranih tekmah je vknjižil že štiri zadetke ter šest podaj, s čimer je zbral deset točk, kar ga uvršča pod sam vrh NHL. Pred njim so trenutno le Aleks Ovečkin, Marian Gaborik in Dany Heatley.

Čeprav so LA Kings doživeli poraz, pa je bil s srčno predstavo varovancev zadovoljen trener Kraljev Terry Murray: "Zelo sem ponosen in zadovoljen s trudom, ki so ga pokazali nocoj. Potrudili so se, da so imeli vseskozi v posesti plošček, še zlasti v drugi in tretji tretjini smo prikazali napadalno igro. A vratar Lundqvist je bil preprosto odličen."

Tekmece je pohvalil tudi trener New York Rangers John Tortorella. "Na ledu smo delovali kot zelo utrujeno moštvo. Ne vem, če je bila to posledica pomanjkanja volje, preprosto jih nismo mogli dohajati. So dobro moštvo. Doslej niso po naključju iztržili rezultata v zmagah 4:1. So hitri, s hitrimi podajami in korak pred nami v vseh prvinah igre, a na koncu smo vseeno našli način, kako zmagati. Hank je bil izjemen," je strnil Tortorella.

V noči na četrtek so onstran Atlantika odigrali še štiri tekme. Branilci naslova hokejisti Pittsburgh Penguins so v gosteh pri Carolini Hurricanes slavili zmago šele po kazenskih strelih s 3:2. To je bila tudi edina odigrana tekma, ko je slavilo gostujoče moštvo. Chicago Blackhawks so doma premagali Edmonton Oilers (4:3), hokejisti Dallas Stars so "povozili" Nashville Predators (6:0), Anaheim Ducks pa so premagali Minnesota Wild (3:2).