Svetovni rekord Phelpsa na 200 delfin

Ameriški plavalec Michael Phelps je dosegel nov svetovni rekord na 200 m delfin. Razdaljo je preplaval v 1:53,71 minute in za devet stotink sekunde izboljšal lasten svetovni rekord.

Objavljeno
18. februar 2007 17.51
Michael Phelps
Columbia - Ameriški plavalec Michael Phelps je na plavalni veliki nagradi Missourija v Columbii v soboto dosegel nov svetovni rekord na 200 m delfin. Američan, ki se pripravlja na bližnje SP v avstralskem Melbournu, je razdaljo preplaval v 1:53,71 minute in za devet stotink sekunde izboljšal lasten svetovni rekord, dosežen 17. avgusta lani na vsepacifiškem prvenstvu v kanadski Victorii.

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Sam sem pričakoval čas okrog 1:54, zadovoljen bi bil tudi z 1:55. Zdaj lahko ugotovim le, da gredo stvari po načrtih. Sem pa v vodi vedel, da se nekaj dogaja, saj sem slišal občinstvo. V cilju sem potreboval kar nekaj časa, da sem dojel rekord. Najprej sem misli, da na ekranu piše 1:56, občinstvo je še naprej navijalo, in šele, ko sem snel očala, sem videl rekord. Potem sem tudi sam čutil povsem drugače," je bil nad dosežkom presenečen Američan.

Phelps je za Melbourne prijavil nastope v neverjetnih 17 disciplinah. Tudi tam zdaj javno napoveduje svetovni rekord na tej razdalji, na kateri je tudi olimpijski prvak: "Seveda upam, da bom čez mesec dni v polni formi še hitrejši."