Sveže poročeni el Nano s trojčkom med nesmrtne

Pred začetkom nove sezone Fernando Alonso upa, da bo veliko prostora tudi med njim in njegovimi izzivalci, saj si silno želi tretjega zaporednega naslova svetovnega prvaka, s katerim bi se, kot pravi, zapisal med nesmrtne.

Objavljeno
12. marec 2007 09.30
Fernando Alonso
Kot človek, ki ga daje klavstrofobija, se Fernando Alonso najbolje počuti, če je okrog njega veliko prostora. Pred začetkom nove sezone v formuli 1 pa Španec upa, da bo veliko prostora tudi med njim in njegovimi izzivalci, saj si silno želi tretjega zaporednega naslova svetovnega prvaka, s katerim bi se, kot pravi, zapisal med nesmrtne. Najmlajši prvak vseh časov je v zmagovalnih sezonah vozil za Renault, zdaj se je preselil prek Rokavskega preliva in se pridružil McLarnu. Petindvajsetletni šampion bo novo zgodbo o uspehu skušal spisati kot poročen moški. Šele februarja se je izvedelo, da se je novembra lani na Maldivih na skrivaj poročil z Raquel del Rosario, pevko španske skupine El Sueño de Morfeo.

Srečno poročeni Alonso je prepričan, da bo na prestolu dostojno nasledil upokojenega sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja in že v prvi sezoni moštvo Rona Dennisa po osmih letih popeljal na vrh. Pred tem je obakrat zmagal z moštvom, ki je osvojilo tudi konstruktorski naslov, zato bi mu lahko kdo ugovarjal, češ da je tako ali tako imel najboljši avtomobil in da njegov uspeh ni potemtakem nič posebnega. Zdaj je številko ena na dirkalniku, ki ga označuje za šampiona, prilepil na »sivo puščico«.

»Hočem osvajati naslove, to bo vedno moj cilj. Če zmagaš enkrat, si lahko imel srečo, ker si dirkal z najboljšim avtom. Ko zmagaš drugič, je to že precej večji dosežek. Ko pa zmagaš tretjič, se pridružiš največjim legendam. Vsa velika imena v športu in vsi dirkači, ki se jih redno spominjamo, so zmagali vsaj trikrat,« o trojčku naglas razmišlja »el Nano« (palček), ki je pot v formuli 1 začel leta 2001 pri Minardiju. V Wokingu bo nasledil Kimija Räikkönena, ki se bo znašel v čevljih velikega »Schumija«. Prav Finec naj bi bil njegov največji tekmec v boju za naslov, čeprav je Ferrari doživel dvojni udarec – poleg legendarnega Nemca ga je zapustil tudi tehnični direktor Ross Brawn.

Več si preberite v tiskanem Delu.