Švicar mladinski smukaški prvak

Mladinsko SP v alpskem smučanju se je zaradi napovedi slabega vremena začelo dan prej. Naslov smukaškega prvaka si je priboril Švicar Feuz, trije Slovenci pa so se razvrstili do enajstega mesta.

Objavljeno
06. marec 2007 16.03
Andrej Jerman
Altenmarkt - Mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju in Flachauu se je dan prej kot je bilo načrtovano začelo z moškim smukom. Prireditelji so zaradi napovedi slabega vremena pohiteli in tekmo izvedli že v torek, naslov svetovnega prvaka pa si je priboril Švicar Beat Feuz, ki je imel doslej več uspeha v slalomu. Srebro je osvojil Šved Matts Olsson z zaostankom 44 stotink, še 11 stotink več pa je zaostal bronasti domačin Bernhard Graf.

Nasledniki Jermana in Perka neustrašni

Uspešni so bili tudi slovenski smučarji. Nasledniki Andreja Jermana in Roka Perka, ki si je pred dvema letoma priboril naslov svetovnega mladinskega prvaka v tej disciplini, so dosegli dve uvrstitvi med deseterico in eno tik za njo. Na šestem je s sekundo in šestimi stotinkami zaostanka končal Filip Flisar, mesto za njim pa s še dvema stotinkama več Miha Kuerner, tretji najboljši Slovenec Matic Skube pa je bil na 11. mestu (+ 1,50).

Na uvodni tekmi MSP so nastopili še trije Slovenci, Anže Mravlja je bil 32. (+ 2,98), Patrick Jazbec 39. (+ 3,51), Jure Lekič pa 42. (+ 3,68).

V sredo bo na sporedu še ženski smuk, na katerem bodo nastopile Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Vanja Brodnik in Mateja Robnik.