Švicarjem se tresejo hlače

Avstrijski Bad Gastein se je pet pred dvanajsto vendarle odločil, da bo še pred novim letom gostil dva paralelna slaloma svetovnega pokala deskarjev na snegu.

Objavljeno
20. december 2006 08.00
Rok Flander
Ljubljana – Avstrijski Bad Gastein se je pet pred dvanajsto vendarle odločil, da bo še pred novim letom gostil dva paralelna slaloma svetovnega pokala deskarjev na snegu. Slovenski tabor je na krilih zadnjih dosežkov kajpada navdušen, saj je treba trenutno vrhunsko formo kar najbolje unovčiti. Znova bo naš udarni adut zmagovalec zadnje preizkušnje v Kronplatzu Rok Flander, pa tudi Rok Marguč, Dejan Košir in Jernej Demšar, ki se je izbrani vrsti pridružil skozi interne kvalifikacije, imajo svoje račune.

Zanimivo pa je, da na tekmi ne bo Izidorja Šušteršiča, ki je v Kronplatzu le za las zaostal za zmagovalnim odrom. Toda sistem internih kvalifikacij je bil znan že pred sezono in vstopnice za vse paralelne preizkušnje svetovnega pokala zagotavlja zgolj Flandru, Marguču, D. Koširju in Glorii Kotnik. Preostali kandidati morajo skozi kvalifikacijsko sito in pred mesecem dni je bil na ledeniku Mölltal Ločan Jernej Demšar pač hitrejši od Šušteršiča in ima zato pravico nastopa na obeh slalomskih preizkušnjah v Bad Gasteinu. Že po novem letu težav s tem ne bo več, saj so zadnji dosežki naših deskarjev povečali kvoto slovenskih moških predstavnikov s štiri na šest. Poleg vseh že omenjenih bodo odslej lažje svojo priložnost iskali tudi Tomaž Knafelj in Žan Košir, ki imata že izkušnje s preizkušenj svetovnega pokala, ter obetavni Jure Hafner, Domen Janc, Tjaš Žigante in Peter Stegovec.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela...