Đoković in Federer v isti skupini zaključnega mastersa

Prireditelji zaključnega mastersa v Londonu so izžrebali skupine. Lanska finalista Đoković in Federer sta v skupini Stana Smitha.

Objavljeno
12. november 2015 20.53
Posodobljeno
12. november 2015 20.53
TENNIS-ATP-FINALS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Prireditelji zaključnega mastersa ATP v Londonu, kjer se bo najboljša osmerica merila med 15. in 22. novembrom, so danes opravili žreb skupin.

Ta je določil, da se bo prvi igralec sveta in branilec naslova, Srb Novak Đoković, v skupini Stana Smitha pomeril z lanskim finalistom, Švicarjem Rogerjem Federerjem, Čehom Tomašem Berdychom in Japoncem Keijem Nišikorijem.

V skupini Ilieja Nastaseja so Škot Andy Murray, Švicar Stan Wawrinka in Španca Rafael Nadal ter David Ferrer.

Igralci bodo v skupinskem delu odigrali po tri dvoboje. Najboljša igralca iz vsake skupine bosta napredovala v polfinale, za konec pa bo 22. novembra sledil še veliki finale.

London zaključno prizorišče do 2018

Organizatorji so ob žrebu tudi razkrili, da bodo vsaj do leta 2018 gostili zaključni turnir sezone: »Navdušeni smo, da smo dosegli nov dogovor, ki bo leta 2018 slavil deseto obletnico. Turnir ima spektakularen uspeh, odkar smo ga leta 2009 preselili v O2 Areno. Vsakič pridejo rekordne množice, vzdušje je izjemno, tudi gledalci pred TV sprejemniki so zadovoljni,« je pojasnil vodja zaključnega turnirja Chris Kermode.

London, zaključni masters (7.000.000 ameriških dolarjev)

Skupina Stana Smitha

Novak Đoković (Srb)

Roger Federer (Švi)

Tomaš Berdych (Češ)

Kei Nišikori (Jap)

 

Skupina Ilieja Nastaseja

Andy Murray (VB)

Stan Wawrinka (Švi)

Rafael Nadal (Špa)

David Ferrer (Špa)