Đoković oddrvel v porodnišnico

Polfinalni poraz v Šanghaju ni mogel pokvariti razpoloženja prvemu loparju sveta, ki nestrpno pričakuje naraščaj.

Objavljeno
12. oktober 2014 12.01
Posodobljeno
12. oktober 2014 12.01
TENNIS-ATP-CHN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Šanghaj - Polfinalni poraz proti švicarskemu asu Rogerju Federerju v polfinalu močnega turnirja ATP v Šanghaju prvega teniškega igralca sveta Novaka Đokovića ni pretirano spravil v slabo voljo, saj je takoj pospravil kovčke, pohitel na letališče in se odpravil k svoji soprogi Jeleni Ristić, s katero v kratkem pričakujeta prvi naraščaj.

»Moj načrt je, da oddrvim domov in, upam, postanem oče. Za mano je lep teden, užival sem v tenisu. A zgodba se tu ne konča. Vrnil se bom prihodnje leto v želji po novih zmagah na Kitajskem. Tu so gledalci fantastični, štadion je poln, na takšnih tekmovanjih lahko zgolj uživaš,« polfinalni poraz s 4:6 in 4:6 - prvi po nizu 28 zaporednih zmag - ni pokvaril razpoloženja 27-letnemu »Noletu«.

Zaenkrat še ni znano, ali je Đoković s tem zaradi ženine nosečnosti - z Jeleno sta se vzela letos poleti - tudi že končal sezono. Dvakratni zmagovalec Šanghaja je sicer prijavljen tudi na pariški masters konec meseca, vendar še ni jasno, ali se bo letošnjega tekmovalnega finala dejansko tudi udeležil.