Đoković razpustil trenersko ekipo

Januarja je Srb presenetljivo izpadel v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije, kjer je branil naslov.

Objavljeno
05. maj 2017 13.36
Posodobljeno
05. maj 2017 13.36
FILES-TENNIS-SRB-DJOKOVIC
A. V.
A. V.
Novi Sad - Srbski teniški igralec Novak Đoković je danes dejal, da je prekinil sodelovanje s svojo celotno trenersko ekipo. Srb, nekdanja številka 1 moškega tenisa, se je za drastični korak odločil zato, ker želi zajeziti nadaljnje padanje uspehov, ki se je pričelo lani.

Đoković je dejal, da prekinja sodelovanje s celotno ekipo, na čelu katere je trener Marian Vajda. "Želim dosegati samo najvišje cilje, moj namen je, da znova najdem tisto potrebno iskro na igrišču," je dejal 29-letni Đoković, ki je moral novembra lani prvo mesto na jakostni lestvici ATP prepustiti Škotu Andyju Murrayju.

Januarja je Srb presenetljivo izpadel v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije, kjer je branil naslov. Poleg Vajde je Đoković prekinil sodelovanje tudi s trenerjem fitnesa Gebhardom Philom Gritschem in fizioterapevtom Miljanom Amanovićem.

"Moram najti recept, kako se vrniti med najboljše močnejši in bolj odporen. Verjamem v ta proces in zato si bom zdaj vzel čas, da najdem pravo osebo, s katero se lahko profesionalno povežem," je še dejal Đoković, ki na jakostni lestvici ATP zaseda drugo mesto.