Đoković tretjič zapored najboljši športnik v Evropi

Mednarodna organizacija športnih novinarjev (AIPS) je srbskega teniškega igralca izbrala za športnika leta.

Objavljeno
16. september 2013 09.25
Posodobljeno
16. september 2013 09.25
Serbia Canada Davis Cup Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Beograd - Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS)je za najboljšega športnika Evrope v letu 2013 tretjič zapored izbralo srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića. Slednji je nagrado prejel po uspešno končanih polfinalnih bojih v Davisovem pokalu proti Kanadi.

Đoković, prvi igralec sveta, je bil za najboljšega športnika v Evropi izbran že v letih 2011 in 2012. Potem ko je nagrado že osvojil z glasovanjem novinarjev, so mu jo na pobudo člana združenja Predraga Milinkovića simbolično že predali med Davisovim pokalom v Beogradu.

Kot sta na podelitvi priznanja poudarila predsednik AIPS Europe Yannis Daras in generalni sekretar Charles Camenzuli, Đoković kot izjemna športna osebnost poudarja vrline kot so poštenje, fair-play in boj proti nelegalnim stavam v športu.

Srbija se je z Đokovićem na čelu ta konec tedna uvrstila v finale tega tekmovanja. Po sobotnem delu so sicer gostitelji zaostajali z 1:2, a sta nato stvari v svoje roke vzela Đoković in Janko Tipsarević ter Srbiji priborila zmago s 3:2.