Agassi in Đoković sta se razšla

Nekdanji ameriški teniški zvezdnik je zaradi prevelikih razlik v stališčih prekinil 11-mesečno sodelovanje s Srbom.

Objavljeno
31. marec 2018 14.52
Posodobljeno
31. marec 2018 14.52
reu TENNIS-FRENCHOPEN/
J. P.
J. P.

Miami - Dobi sodelovanja dveh teniških zvezdnikov - nekdanjega, Američana Andreja Agassija, in zdajšnjega, Srba Novaka Đokovića - je odklenkalo. Agassi je, zaradi prevelikih razlik v stališčih, po zgolj enajstih mesecih zapustil strokovni štab »Noleta«, ki še išče pravo formo po lanskih težavah s poškodbami, poroča STA.

Prevelike razlike

Novico je med prenosom mastersa v Miamiju sporočila televizijska mreža ESPN. Američan je po lanskem Roland Garrosu prevzel vlogo Đokovićevega mentorja: »Z najboljšim namenom sem mu želel pomagati, žal pa so se med nama prevečkrat pojavile prevelike razlike v mnenjih in pogledih. V prihodnje mu želim vse najboljše.«

Štepanek ostaja

Agassi, osemkrat zmagovalec turnirjev velike četverice in dobitnik olimpijskega zlata iz Atlante 1996, je 30-letnega Srba, ta čas dvanajstega loparja sveta, spremljal zgolj na večjih tekmovanjih. Đoković, ki je ta mesec na mastersih v Indian Wellsu in Miamiju izpadel že v uvodnem kolu, se bo zdaj še bolj oprl na nasvete Čeha Radeka Štepaneka, ki ga je v svoj trenerski štab zvabil ob koncu lanskega leta.