Aljaž Bedene želi nastopiti na OI in za Slovenijo

Bedene je sicer uspešno začel odprto prvenstvo Francije. V uvodnem kolu je premagal Američana Ryana Harrisona.

Objavljeno
30. maj 2017 12.07
TENNIS-FRA-ROLAND-GARROS
A. V., STA
A. V., STA
Pariz - Ljubljančan Aljaž Bedene je v Angliji znova v ospredju teniških pogovorov. Nekdanji slovenski reprezentant, ki od 2015 nastopa pod zastavo Velike Britanije, je namreč angleškim medijem priznal željo po vrnitvi v domovino in nastopanju za Slovenijo.

Razloga naj bi bila želja po igranju na olimpijskih igrah 2020 ter odločitev zaročenke, ki želi glasbeno kariero nadaljevati v Sloveniji.

"Sanje vsakega športnika so nastopiti na olimpijskih igrah. Trenutno še predstavljam Veliko Britanijo, vendar zelo si želim igrati v Tokiu. Bomo videli, kaj se da narediti," je za BBC dejal Aljaž Bedene.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan ne more zastopati Velike Britanije na olimpijskih igrah, saj mu Mednarodna teniška zveza ni prižgala zelene luči za nastopanje v Davisovem pokalu. Prav trije nastopi v Davisovem pokalu pa so pogoj za udeležbo na olimpijskih igrah.

To hkrati pomeni, da mora Bedene, če želi zaigrati na olimpijskih igrah, čim prej obleči dres Slovenije, ki je za letos že končala z nastopi v Davisovem pokalu, tako da ji do 2020 ostajajo le še trije poskusi.

Bedene je sicer uspešno začel odprto prvenstvo Francije. V uvodnem kolu je premagal Američana Ryana Harrisona, v drugem ga čaka Čeh Jiri Vesely, ob nadaljnjih dobrih predstavah pa se lahko v četrtem kolu sreča s Špancem Rafaelom Nadalom.