Andreja Klepač brez odigrane igre že v polfinalu

Potem ko je bila slovensko-španska naveza na turnirju na Kitajskem sprva prosta, sta tekmici v četrtfinalu dvoboj predali.

Objavljeno
17. september 2014 18.28
*mdr* Slovenia Open 2010
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Guangzhou - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač ni v navezi s Španko Mario-Tereso Torro-Flor odigrala še niti ene igre, pa se je vendarle v konkurenci dvojic prebila že do polfinala dokaj močnega teniškega turnirja WTA v kitajskem Guangzhouju z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev. Potem ko je bila drugopostavljena slovensko-španska naveza v uvodnem kolu prosta, bi se morala v četrtfinalu pomeriti z nepostavljeno bolgarsko-romunsko kombinacijo Jelico Kostovo in Monico Niculescu, a sta Andreja in Maria-Teresa napredovali avtomatično, saj sta tekmici dvoboj predali. Zdaj ju v polfinalu čaka Tajvanka Chia-Jung Chuang in Kitajka Chen Liang, ki ju ravno tako ni med nosilkami.

V posamični konkurenci slovenske udeležbe na turnirju ni, nosilke pa padajo kot po tekočem traku, saj se je, zanimivo, iz elitne osmerice v četrtfinale prebila zgolj drugopostavljena Francozinja Alize Cornet. Že v uvodnem kolu so izpadle vse ostale favoritinje za zmago na čelu s Samantho Stosur, Sloane Stephens in Bojano Jovanovski.