Andreja Klepač na pragu senzacije

Koprska teniška igralka je v navezi z Romunko Sorano Cirsteo pokleknila šele v finalu dvojic na turnirju WTA v Tianjinu.

Objavljeno
12. oktober 2014 12.18
*mdr* Slovenia Open 2010
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Tianjin - Slovenski teniški igralki Andreji Klepač ni veliko manjkalo do senzacije na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v kitajskem Tianjinu, saj je v konkurenci dvojic v navezi z Romunko Sorano Cirsteo pokleknila šele v finalu, pa še to po uro in 33 minut dolgem ogorčenem dvoboju. Nepostavljena kombinacija je morala namreč priznati premoč drugima nosilkama, Rusinji Ali Kudrjavcevi in Avstralki Anastasii Rodionovi, ki sta bili boljši s 6:7 (6), 6:2 in 10:8.

Poraženki, ki sta zmogli en as, a si nista privoščili niti ene dvojne napake, nista unovčili kar 77-odstotno uspešnega prvega servisa, saj sta izkoristili le 47 odstotkov iger na svoj prvi začetni udarec. V uvodnem nizu sta vodili že s 3:1, nato pa tekmicama trikrat dovolili brejk, a sta se v podaljšani igri le zbrali in po zaostanku s 4:6 dobili štiri žogice zapored. Drugi niz je bil v popolni domeni rusko-avstralske naveze, ki je tudi v tretjem ušla že z izdatnih 7:2, nato pa sta se Koprčanka in Romunka vendarle spet predramili, znižali na 8:9 in imeli servis za izenačenje, ki pa je letel v prazno.

V posamični konkurenci se je zmage veselila šesta nosilka, 24-letna Američanka Alison Riske, ki je bila v finalu po uri in dvajsetih minutah igre uspešnejša od tretjepostavljene Švicarke Belinde Bencic, ki je pretekli teden dopolnila šele 17 let. Zmagovalka se bo s tem na jutrišnji svetovni jakostni lestvici povzpela kar za osemnajst mest in bo odslej 44., medtem ko bo poraženka preskočila dve stopnički in napredovala na 33. mesto.

Pliškovi lovorika v Linzu ...

Končal se je tudi turnir WTA v avstrijskem Linzu z nagradnim skladom 250 tisoč dolarjev, ki ga je dobila Čehinja Karolina Pliškova. Sedma nosilka je v finalu premagala Italijanko Camilo Giorgi s 6:7 (4), 6:3, 7:6 (4).

Za 22-letno tenisačico današnja zmaga pomeni že tretji osvojeni turnir WTA v karieri, pred tem je bila najboljša še v Kuala Lumpurju in Seulu.

... Stosurjevi pa v Osaki

Avstralka Samantha Stosur pa je še tretjič v karieri osvojila turnir WTA prav tako z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Osaki. Prvič je bila na tem prizorišču najprepričljivejša že leta 2009, drugič lani, letos pa je prvopostavljena igralka v finalu s 7:6 (7) in 6:3 snela skalp peti nosilki, Kazahstanki Zarini Dijas, za katerega je potrebovala uro in 40 minut. Nekdanja zmagovalka turnirja velike četverice, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2011, se je tako veselila še šeste turnirske lovorike na tej ravni tekmovanj v karieri.

IZIDI TENIŠKIH TURNIRJEV WTA

Tianjin (250.000 $), finale

Posamično

Alison Riske (ZDA, 6) : Belinda Bencic (Švi, 3) 6:3, 6:4

Dvojice

Ala Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (Rus, Avst, 2) : Sorana Cirstea, Andreja Klepač (Slo) 6:7 (6), 6:2, 10:8

Linz, WTA (250.000 dolarjev), finale

Karolina Pliškova (Češ/7) : Camila Giorgi (Ita) 6:7 (4), 6:3, 7:6 (4).

Osaka (250.000 $), finale

Samantha Stosur (Avst, 1) : Zarina Dijas (Kaz, 5) 7:6 (7), 6:3